مجمع عمومی ملل متحد روز جمعه ۳۰ دسمبر (نهم جدی) از محکمهٔ بین المللی عدالت (هاگ) خواست تا اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسراییل را بررسی کند.
این قطعنامه با ۸۷ رای موافق، ۲۶ رای مخالف و ۵۳ رای ممتنع در مجمع عمومی ملل متحد تصویب شد.
کشورهای اسلامی از جمله کشورهای عربی که با اسراییل روابط خود را عادی ساخته اند، به اتفاق آرا از قطعنامه حمایت کرده، اما کشورهای غربی با هم اختلاف نظر داشتند. روسیه و چین نیز از قطعنامه حمایت کردند.
قطعنامه از محکمهٔ هاگ میخواهد تا "پیامدهای قانونی ناشی از نقض مداوم حقوق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت شان توسط اسراییل" و همچنین اقدامات اسراییل به هدف تغییر ترکیب جمعیتی و حالت شهر بیت المقدس را مشخص کند.
ریاض منصور، سفیر ادارهٔ خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد، گفت که این قطعنامه به حکومت جدید بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، در مورد تلاشهایش برای "تسریع سیاسیتهای استعماری و نژادپرستانه" پیامی ارسال کرد و از کشورهایی که با تهدید و فشار مقابله میکنند، استقبال کرده است.
منصور گفت: "ما معتقدیم که بدون در نظر داشت رای امروز شما، اگر شما به قوانین بینالمللی و صلح اعتقاد دارید، نظر محکمهٔ بین المللی را حمایت خواهید کرد."
اما گیلاد ایردان، نمایندهٔ اسراییل در ملل متحد، پیش از رای گیری، این قطعنامه را "لکهٔ اخلاقی برای ملل متحد" خواند.
ایردان گفت: "هیچ نهاد بین المللی نمی تواند تصمیم بگیرد که یهودیان در سرزمین خود اشغالگر استند."
او افزود: "هر تصمیمی از سوی یک نهاد قضایی که دستورات خود را از سازمان ملل متحد که از نظر اخلاقی ورشکسته و سیاسی شده دریافت کند، کاملاً نامشروع است."
قطعنامه همچنین خواستار توقف شهرکسازی توسط اسراییل شده است، اما بر خلاف شورای امنیت ملل متحد، قطعنامه مجمع عمومی این سازمان جنبهٔ الزامی ندارد.
ایالات متحده، بریتانیا و آلمان با این قطعنامه مخالفت کردند، در حالی که فرانسه رای ممتنع داد. پرتگال از این قطعنامه حمایت کرده و گفت که محکمهٔ بین المللی "اساس نظم مبتنی بر قوانین بینالمللی است که ما به دنبال حفظ آن استیم."
اسراییل در وسط جنگ ۱۹۶۷ میلادی، کرانهٔ غربی را اشغال کرد و از آن به بعد دهها شهرک یهودینشین را در آنجا اعمار کرده است.