اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز شنبه نهم اپریل (۲۰ حمل) گفت که کشتار غیرنظامیان در شهر بوچا در نزدیکی کیف، پایتخت اوکراین "جنایت جنگی" است و مرتکبین آن باید حسابده قرار بگیرند.
صدراعظم آلمان با اشاره به کشتار غیرنظامیان در شهر بوچا گفت: "این چیزی است که نمیتوانیم آنرا فراموش کنیم. ما ارتکاب این جرم را نادیده گرفته نمیتوانیم. این [کشتارها] جنایات جنگی اند و ما نمیتوانیم آنرا قبول کنیم...کسانیکه مرتکب این اعمال شده اند، باید حسابده شوند."
پس از آنکه قوای روسیه از منطقهٔ بوچا عقبنشینی کرد، مقامهای اوکراینی اجساد صدها غیر نظامی را در منطقه کشف کردند. معاون شاروالی شهر بوچا گفته است که بیش از ۳۶۰ غیرنظامی توسط قوای روسی در این منطقه کشته شده اند و بین ۲۶۰ تا ۲۸۰ قربانیان غیرنظامی توسط مردم محل در یک قبر دسته جمعی دفن شده اند.
روسیه اتهام کشتار غیرنظامیان در منطقهٔ بوچا را رد کرده و آنرا "جعل وحشتناک" عنوان کرده که هدف آن تحقیر قوای روسیه در اوکراین است.
آقای شولتز که قبل از انتخابات ایالتی در ایالت شمالی شلسویگهولشتاین، در جمع مردم سخنرانی میکرد، گفت که آلمان به فراهمآوری تسلیحات دفاعی برای اوکراین ادامه میدهد. به گفتهٔ صدراعظم آلمان، ارسال تسلیحات برای اوکراین، به مثابهٔ پیامی است که کشورش متعهد است تا از یک کشور دارای حاکمیت اروپایی حراست میکند.
آقای شولتز همچنین گفته است: "سرحدات [کشورهای] اروپایی باید دست ناخورده باقی بماند."
در همین حال، اورسلا فوندر لاین، رییس کمیسیون اتحادیهٔ اروپا، روز شنبه نهم اپریل (۲۰ حمل) گفت به نظر میرسد که نیروهای روسیه در اوکراین غیرنظامیان را هدف قرار داده اند و مرتکب "جنایت جنگی" شده اند.
رییس کمیسیون اتحادیهٔ اروپا که روز جمعه شخصاََ از منطقهٔ بوچا واقع در نزدیکی کیف، پایتخت اوکراین، دیدار کرد، گفت که ویرانی در شهر بوچا را با چشمهای خود مشاهده کرده است، اما تاکید کرد که وکلای مدافع باید در مورد کشتار غیرنظامیان در این منطقه تحقیق کنند.
خانم فون در لاین هنگام ترک اوکراین در یک قطار آهن گفت: "حس و غریزهام میگوید: اگر این جنایت جنگی نیست، [پس] جنایت جنگی چه است. من داکتر طب استم و وکلای مدافع باید در این مورد محتاطانه تحقیق کنند."
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، زمانیکه به تاریخ ۲۴ فبروری تهاجمی نظامی خود را علیه اوکراین آغاز کرد، آنرا "عملیات نظامی خاص" عنوان کرد و ادعا کرد که هدفاش "حذف نازیها" از کشور همسایهاش، اوکراین است. اما اوکراین و کشورهای غربی حامی کیف گفته اند که تجاوز نظامی روسیه بر آن کشور "غیرقانونی و غیر قابل توجیه است".
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه که به تاریخ ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ میلادی، حملات تهاجمی خود را بر اوکراین به شمول کیف، پایتخت آن کشور، آغاز کرد، حالا فعالیت نظامی خود را در جنوب و شرق اوکراین متمرکز کرده است.
تغییر فعالیت نظامی روسیه از کیف به سمت جنوب و شرق اوکراین پس از آن صورت گرفت که قوای روسیه با مقاومت جدی اردوی اوکراین مواجه شد و تلاش نیروهای روسی برای تصرف پایتخت اوکراین با ناکامی مواجه شد.