اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز یکشنبه ششم فبروری (۱۷ دلو) عازم واشنگتن دی سی شد تا به مقامهای ایالات متحده اطمینان بدهد که کشورش و سایر شرکای ناتو مخالف هرگونه تجاوز روسیه بر اوکراین است و در کنار امریکا ایستاده خواهند شد.
خبرگزاری اسوشیتید پرس از قول آقای شولتز گزارش داده است که اگر روسیه بر اوکراین حملهٔ نظامی کند، مسکو "هزینهٔ بزرگی" را خواهد پرداخت.
این اظهارات آقای شولتز در حالی بیان شده است که امتناع حکومت او از ارسال تسلیحات مرگبار به اوکراین، تقویت حضور نیروهای آلمان در شرق اروپا یا بیان اینکه از چه تعزیراتی علیه روسیه حمایت میکند، انتقاداتی را در داخل و خارج از آلمان برانگیخته است.
ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات، و راب پورتمن، سناتور جمهوریخواه در مجلس سنای کانگرس ایالات متحده، اخیرا با انتقاد از عملکرد برلین در مقابل مسکو گفتند که آلمان کمتر از آنچه نیاز است، در مقابل روسیه اقدام کرده است.
اما صدراعظم آلمان قبل از سفرش به سمت واشنگتن دی سی از موقف کشورش مبنی بر ارسال نکردن سلاحهای کشنده به اوکراین دفاع کرد و اصرار ورزید که کشورش سهم خود را از طریق ارسال کمکهای اقتصادی به اوکراین ادا می کند.
سفر آقای شولتز به امریکا در حالی صورت گرفته است که امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، روز دوشنبه هفتم فبروری (۱۸ دلو) به مسکو رسید و قرار است با ولادیمیر پوتین، همتای روسی اش، در مورد کاهش تنش در مرز اوکراین، گفتگو کند.
رییس جمهور مکرون ساعاتی قبل از سفرش به مسکو روز یکشنبه در مصاحبهای احتمال تهاجم روسیه به اوکراین را کم اهمیت تلقی کرد و گفت که استقرار قوای روسی در مرز اوکراین احتمالا بخشی از استراتژی گستردهٔ کرملین برای گرفتن تضمین امتیازات از کشورهای غربی است، نه مقدمهٔ برای یک حمله تمام عیار.
آقای مکرون در مصاحبه با هفته نامهٔ موسوم به (France’s Le Journal de Dimanche ) گفت: " به طور واضح اوکراین امروز هدف جیوپولیتیک روسیه نیست، بلکه شفاف سازی قوانین همزیستی با ناتو و اتحادیه اروپا است."
رییس جمهور فرانسه در یک ادعای جسورانه همچنین گفته است که ملاقاتاش با رییس جمهور پوتین ممکن از در گیری نظامی با اوکراین جلوگیری کند.
آقای مکرون گفت: "دیالوگهای جدی که ما با روسیه داشتیم و این سفر به مسکو ممکن است از [عملیات نظامی] جلوگیری کند. سپس ما شرایط کاهش تنش را مورد بحث قرار خواهیم داد. من همواره با رییس جمهور پوتین دیالوگ عمیق داشتهام و مسوولیت ما این است تا راه حل تاریخی را پیدا کنیم."
اظهارات رییس جمهور فرانسه در تضاد کامل با هشدارهای مقامهای ایالات متحده قرار دارد که گفته اند روسیه هر لحظه امکان دارد بر اوکراین حملهٔ نظامی کند.
در آخرین مورد جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی رییس جمهور امریکا، روز یکشنبه ششم فبروری ( ۱۷ دلو) گفت که حملهٔ نظامی روسیه بر اوکراین "ممکن هر لحظه اتفاق بیافتد" و تاکید کرد که اگر این تهاجم نظامی صورت بگیرد، پس از جنگ جهانی دوم، این بزرگترین عملیات نظامی در اروپا خواهد بود.
آقای سولیوان در مصاحبهای با تلویزیون NBC گفت: " ما اعتقاد داریم که روسها قابلیتهایی را برای انجام یک عملیات نظامی مهم در اوکراین ایجاد کردهاند و ما با جدیت تلاش کردهایم تا پاسخی را به آن آماده کنیم."
مقامات امریکا گفته اند که روسیه دست کم ۷۰ در صد نیروی لازمی نظامی را که برای تهاجم بر اوکراین نیاز است، در مرزهای آن کشور با اوکراین مستقر کرده است، اما مقامهای مسکو بارها گفته اند که آنان قصد تهاجم نظامی بر اوکراین را ندارند.