امیدواری غنی برای ادامه آتش بس میان حکومت و طالبان

رئیس جمهور غنی که در ارگ صحبت می‌کرد،از رهبری گروه طالبان خواست که به پیشنهاد علما و مردم برای صلح "لبیک" بگویند..

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان صبح روز جمعه (۲۵ جوزا) برابر با نخستین روز عید سعید فطر، پس از ادای نماز عید در ارگ، گفت، از هر اقدامی برای صلح استقبال می‌کند و امیدوار است که آتش بس میان نیروهای دولتی و طالبان مسلح ادامه یابد.

امروز، نخستین روز آتش بس دو طرفه میان حکومت و مخالفان مسلح است. رئیس جمهور غنی از ۲۷ رمضان تا ۵ عید سعید فطر با گروه طالبان، آتش بس اعلام کرده و طالبان فقط سه روز عید را آتش بس اعلام کرده اند.

رئیس جمهور غنی که در حضور شماری از چهره‌‎های سیاسی و مقام‌های دولتی صحبت می‌کرد، با تأکید از رهبری گروه طالبان خواست که به پیشنهاد علما و مردم افغانستان برای صلح "لبیک" بگویند.

آقای غنی گفت، آماده است که علمای دین را به عنوان میانجی برای مذاکرات صلح میان حکومت و طالبان بپذیرد.

او افزود"امیدواری اینست که این آتش بس ادامه یابد و باز خون کسی ریختانده نشود، امیدواری اینست که این آتش بس، ادامه یابد و باز خون مردم افغان و مسلمان ریختانده نشود".

به گفته رئیس جمهور غنی، در مورد پروسه صلح، اجماع ملی وجود دارد و این پروسه "حمایت قاطع" مردم را دارد و تمام موانع سد راه این پروسه از سوی آنان، برداشته شده است.

آقای غنی، گفت که مردم به هرقیمت حاضر به تأمین صلح اند و حکومت نیز آماده است که گام‌های همه جانبه را در این راستا بر‌دارد.

رئیس جمهور غنی از باشندگان کابل خواست تا از کاروان جوانان صلح‌خواه هلمندی که در آینده نزدیک به شهر کابل خواهند رسید، استقبال کنند.

او، از حمایت ایالات متحده، ناتو، سازمان همکاری‌های اسلامی، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری‌های شانگهایی و کشورهای که از پلان صلح و آتش بس حکومت با گروه طالبان حمایت کردند، سپاسگذاری کرد و گفت که حکومت در یک سال اخیر، برنامه جامع برای صلح داشته است.

به گفته رئیس جمهور غنی، پادشاه عربستان سعودی نیز در صحبت با وی، از پروسه صلح و آتش بس حکومت، به گونۀ جدی حمایت کرده است.

پیش از این نیز برخی مقام‌های پیشین طالبان، خواستار تمدید آتش بس برای سه ماه میان نیروهای افغان و جنگجویان طالب شده بودند.

رئیس جمهو غنی، در مورد پروسه انتخابات نیز گفت که افغان‌ها به جز انتخاتبات "هیچ نسخه‌یی" دیگر را برای آینده‌ای شان مفید نمی‌‎دانند، چون به گفته آقای غنی، نسخه‌هایی دیگر در افغانستان تجربه شده و ناکام مانده اند.