وزیر زراعت و مالداری افغانستان میگوید در تلاشند با ثبت انواع مختلف انگور این کشور در یک کتاب؛ از فروش این میوه با کیفیت دهقانان افغان با نام سایر کشورها جلوگیری کنند.
وزیر زراعت همچنان بزرگترین فارم تولید جوجه زنده را در ولایت هرات افتتاح کرد و آن را راهکاری مناسب برای خودکفایی بیشتر مالداران در راستای تولید گوشت مرغ در افغانستان خواند.
اسدالله ضمیر وزیر زراعت و مالداری افغانستان، در سومین نمایشگاه حاصلات انگور ولایت هرات از تألیف یک کتاب به نام "انواع مختلف انگور افغانستان"، در آیندۀ نزدیک خبر داد.
آقای ضمیر گفت در افغانستان بیش از صد نوع انگور توسط دهقانان تولید میشود که به دلیل نبود نظارت درست؛ نمونههایی از آن میوه به کشورهای خارجی انتقال یافته است و حال با نام همان کشورها در بازارهای جهانی به فروش میرسد.
وزیر زراعت افغانستان افزود، این کتاب همچنان میتواند به معرفی بیشتر انگور افغانستان در بازارهای جهانی کمک کند و کشورهای استفاده کننده از انواع تولیدی انگور در افغانستان را وادار به پرداخت حقالزحمه نماید.
آقای ضمیر گفت "هدف از ایجاد مرکز تحقیقاتی ما اینست که کدام کیفیت انگور را روز به روز بهتر بسازیم تا هم برای مارکیت داخلی و هم برای مارکیت بیرونی تولیدات کافی داشته باشیم و حالا سر کلکسیون افغانستان کار میکنیم تا ورایتیهای بومی افغانستان را ثبت کنیم و تمام نوعهای مختلفی که در آن مناطق کاشته میشود آورده میشود."
وزیر زراعت افغانستان تاکید کرد که دلیل این اقدام اینست که هر نوع انگور افغانستان که به بیرون انتقال داده شده باشد، "چه ایالات متحده و چه ایتالیا فرضاً باشد، آنها کشت و تولید میکنند و باید حقالزحمه به افغانستان بدهند و ما نیاز به ثبت و راجستر این کلکسیون داریم چون این ملکیت افغانها است."
قرار است وزارت زراعت افغانستان به خاطر بهبود وضعیت محصولات انگور در ولایت هرات ، ۱۶۰ کشمشخانه جدید معیاری را در آن ولایت ایجاد کند.
با این همه آگاهان امور زراعتی به این باور اند، زمانی میتوان کلکسیون انگور افغانستان را در یک کتاب مُدوَن یکجا کرد که انگور از کیفیت بالایی برخوردار باشد و تصدیقنامۀ سازمان جهانی استندرد یا ISO را به دست بیآورد.
انجینیر عظیم نیازمند متخصص امور زراعتی می گوید "در قسمت رشد بهتر، توسعه و کاشت انگور ما باید در قدم اول افراد مسلکی تربیه کنیم که در تمام عرصهها از کاشت، داشت و برداشت بتوانیم محصول مرغوبی به دست آوریم و در قدم دوم دولت باید با مردم، دهاقین و افراد نخبه مشوره کند تا بتوانیم یک سند ایزو برای جهانی شدن انگور کشور به دست بیاوریم و ما بتوانیم حداقل انگورهای هرات را به جهانیان معرفی کنیم."
فارم مرغداری هرات
وزیر زراعت افغانستان در ادامه، نخستین و بزرگترین فارم تولید مرغ مادر را در هرات افتتاح کرد وآن را گامی مهم در راستای جلوگیری از ورود چوچه های مرغ زنده از ایران و پاکستان عنوان کرد.
اسد الله ضمیر گفت این فارم مرغداری، ۳۰ فیصد نیازمندی افغانها در راستای واردات گوشت مرغ به کشور را برطرف میسازد.
آقای ضمیر از سکتور خصوصی خواست تا در این راستا بیشتر سرمایهگذاری کنند و مالداران افغان را به خودکفایی کامل برسانند.
در جریان سال روان شمسی وزارت زراعت افغانستان دست کم یک میلیارد افغانی پول نقد را برای رشد سکتور زراعت در ولایت هرات هزینه کرده است.