مردان مسلح در پاکستان دو محافظ کارمندان پولیو را کشتند

مقام‌های پولیس پاکستان گفته اند که مردان مسلح ناشناس بر محافظان کارمندان پولیو در شمالغرب آن کشور گلوله‌باری کرده و دو محافظ را کشتند.

وقار احمد خان، یک مقام ارشد پولیس پاکستان به خبرگزاری فرانس‌پرس گفت: "دو مرد مسلح که در نزدیکی یک کانال آب پنهان شده بودند، از یک فاصلۀ نزدیک بر پولیس گلوله‌باری کردند."

به گفتۀ این مقام پولیس پاکستان به دو واکسیناتور پولیو آسیبی نرسیده است. او افزود که مهاجمان مسلح پس از این رویداد، سوار بر موترسایکل از ساحه فرار کردند.

این رویداد در ساحۀ کوت اعظم از مربوطات ساحۀ تانک به وقوع پیوسته است. این ساحۀ نزدیک به مناطق قبایلی پاکستان، از سال ۲۰۰۳ به اینسو شاهد رویدادهای خونین ناشی از حملات مرگبار تندروان بوده است.

پس از آنکه تندروان مستقر در مناطق قبایلی پاکستان در سال ۲۰۱۲ ادعا کردند که برنامۀ تطبیق واکسین پولیو "توطیۀ غرب" برای "عقیم کردن مسلمانان" است، چندین حمله بر نیروهای امنیتی محافظ کارمندان واکسین پولیو در پاکستان صورت گرفته است.

در کنار دیگر ادعاهای بی‌اساس و تیوری توطیۀ تندروان بر ضد واکسین پولیو، یکی هم این است که این واکسین حاوی چربی خوک است و تطبیق آن به مسلمانان حرام می‌باشد.

مخالفت تندروان اسلامگرا با کمپاین‌های واکسین پولیو در پاکستان و افغانستان پس از آن شدت گرفت که ادارۀ استخبارات مرکزی ایالات متحده یک برنامۀ ساختگی تطبیق واکسین پولیو را ترتیب داد تا از آن طریق محل بود و باش اسامه بن لادن، رهبر پیشین شبکۀ القاعده را در شهر ایبت آباد پاکستان شناسایی و تثبیت کند.

پاکستان سال گذشته فقط یک مورد مثبت پولیو را گزارش داده بود، اما نخستین مورد مثبت امسال در آن کشور، پس از ۱۵ ماه وقفه در اپریل سال روان تثبیت شد.

از آن زمان تا کنون ۱۴ مورد دیگر پولیو در پاکستان تثبیت شده است که اکثر این واقعات در ساحات قبایلی بوده است، جاییکه اکثر روستانشینان به شدت محافظه کار، مخالف واکسین اند.

افغانستان و پاکستان تنها دو کشور جهان اند که هنوز هم ویروس پولیو در آن گردش دارد و از کودکان قربانی می‌گیرد.

بر اساس معلومات سازمان جهانی صحت در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۵۶ مورد پولیو در افغانستان ثبت شده بود، اما موارد مثبت این بیماری در افغانستان در سال ۲۰۲۱ به چهار مورد کاهش یافت. در سال روان میلادی تا کنون تنها یک واقعۀ پولیو در افغانستان ثبت شده است.

سازمان جهانی صحت با اشاره به کاهش چشمگیر واقعات پولیو در افغانستان روز سه شنبه گفت که گردش پولیو در این کشور به پایین‌ترین سطح خود رسیده و اکنون فرصت فوق‌العاده‌ برای محو این بیماری در افغانستان وجود دارد.