ماجرای پوست انسان در صحافی یک کتاب پوهنتون هارورد چیست؟ 

نسخهٔ از کتاب سرنوشت روح "Des Destinées de l'Ame"

پوهنتون معتبر هارورد اعلام کرد که پوست انسان را از جلد کتابی که بیش از ۹۰ سال در یکی از کتابخانه‌های این دانشگاه نگهداری می‌شد، حذف کرده است.

در سال ۲۰۱۴ جلد نسخه‌ای از کتاب سرنوشت روح "Des Destinées de l'Ame" که در قرن ۱۹ نوشته شده و بر زندگی پس از مرگ تعمق دارد، کشف شد که از پوست یک زن مرده است.

دانشگاه هارورد گفت که جلد این کتاب را حذف کرده و افزوده است که این امر بی احترامی به وقار یک انسانی بود که از پوست‌اش در صحافی کتاب استفاده شده بود.

هارورد که قدیمی ترین دانشگاه در ایالات متحده محسوب می‌شود، در سال ۲۰۱۴ کشف پوست انسان در جلد این کتاب را خبر خوش برای "دوستداران صحافی کتاب‌ها با پوست انسان، کتاب‌شناسان و آدم‌خواران" خوانده بود.

هارورد در سال ۲۰۱۴ گفته بود که صحافی کتاب با پوست انسان زمانی یک امر نستباً معمول بود.

این دانشگاه همچنان گفته بود که داکتر لودوویک بولاند، نخستین مالک این کتاب، پوست بدن یک زن که تکلیف عصبی داشت و در نتیجهٔ حملهٔ قبلی در گذشته بود را از شفاخانه‌ای به دست آورده بود که وی در آن کار می‌کرد.

گفته می‌شود که بولاند به ارسین هوسی، نویسندهٔ این کتاب گفته بود که "یک کتاب در مورد روح انسان، شایسته پوشش با پوست انسان است".

هارورد گفته است که پس از تحلیل و تجزیهٔ علمی که پوست انسان را در صحافی این کتاب تایید کرد، کتابخانه‌ٔ این پوهنتون در یک بلاگ "از لحن هیجان انگیز، بیمارگونه و طنزآمیز استفاده کرده بود که سبب پوشش مشابه در رسانه های بین المللی شده بود."

در سال ۲۰۲۲، هارورد با نشر گزارشی گفت که بیش از ۲۰هزار بقایای انسان را در چندین کلکسیون شناسایی کرده که شامل اسکلیت‌ها، دندان‌ها، مو و پارچه‌های استخوان‌های انسان‌ها در آن شامل است.

این دانشگاه افزوده است که مشورت‌ها با مقامات فرانسوی برای تعیین سرنوشت محترمانهٔ این بقایای انسان‌ها که از کتاب‌ها حذف شده اند، جریان دارد.