رهبر طالبان عبدالکبیر را به حیث‌ سرپرست ریاست‌ الوزرا برگزید

منابع در ادارهٔ طالبان روز دوشنبه ۱۶ می (۲۶ ثور) گفتند که هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه، عبدالکبیر را به حیث سرپرست ریاست الوزرای این گروه انتصاب کرده است.

منابع در معاونت سیاسی ریاست الوزرای طالبان به صدای امریکا دلیل این تصمیم را بیماری محمد حسن آخند عنوان کرده، اما در مورد جزییات ارایه نکرده اند.عبدالکبیر پیش از این به حیث معاون سیاسی حکومت طالبان ایفای وظیفه می‌کرد.

پس از آنکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه که تا حالا در محضر عام ظاهر نشده است، چندین مقام ارشد از جمله‌ سرپرست وزرات‌های افغانستان را تغییر و تبدیل کرده است.

یکی از منابع طالبان به صدای امریکا گفت که عبدالکبیر روز دو شنبه ریاست کابینهٔ سرپرست این گروه را نیز رهبری کرد.

اما منابع مشخص نکرده اند که آیا حسن آخند در آینده بار دیگر ریاست الوزرای طالبان را بر عهده خواهد گرفت یا نه.

خبر کنار زدن محمد حسن آخند از سمت ریاست الوزرای طالبان پنج روز پس از آن صورت اعلام شد که محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، صدراعظم و وزیر خارجهٔ قطر، روز جمعه ۱۲ می (۲۲ ثور) در راس هیات عالی‌رتبهٔ کشورش به قندهار سفر کرد و با محمد حسن آخند، رییس الوزرای طالبان، ملاقات کرد.

تا حالا مشخص نیست که آیا رابطه‌‌ای بین ملاقات وزیر خارجهٔ قطر و کنار زدن محمد حسن آخند وجود دارید یا خیر.

اما قطر از معدود کشور‌های جهان است که از چند سال به این سو میزبان دفتر سیاسی طالبان در دوحه، پایتخت آن کشور، بوده و روابط نزدیک با طالبان دارد.

این کشور در فراهم سازی زمینهٔ مذاکرات امریکا - طالبان و سرانجام امضای توافقنامۀ دو طرف در دوحه و کمک در عملیات تخلیۀ نظامی از افغانستان، میزبانی از تخلیه شدگان و نیز همکاری برای فعال سازی مجدد میدان هوایی کابل، نقش بارزی بازی کرده است.

از مسلط شدن دوبارهٔ طالبان بر افغانستان ۲۱ ماه می‌گذرد، اما تا اکنون هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است. با آنهم، حکومت طالبان دپلومات‌های خود را به قطر، روسیه، چین و چندین کشور دیگر فرستاده و به همین گونه، روسیه، چین، ترکیه، پاکستان، ایران، هند و چندین کشور آسیای مرکزی سفارت‌های شان را در کابل فعال کرده اند.