بازدید هزاران سیاح از اماکن باستانی هرات

بیست و پنج هزار گردشگر داخلی و خارجی در جریان یک سال گذشته، از اماکن باستانی و تاریخی ولایت هرات بازدید کرده اند که نزدیک به ۵۰۰ تن آنها شهروندان خارجی بوده اند.

مسوولین فرهنگی ولایت هرات می‌گویند که در تلاش اند تا با راه‌اندازی سفرهای سیاحتی در نقاط مختلف این ولایت، صنعت گردشگردی داخلی را رشد بدهند.

تا چند دهه قبل ولایت هرات به عنوان یکی از مکان‌های سیاحتی افغانستان برای گردشگران داخلی و خارجی به شمار میرفت، اما شروع جنگ‌ها و نابسامانی‌ها در این کشور، باعث شد تا این صنعت با رکود مواجه شود.

به تازگی مسوولان ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات با آغاز سفرهای سیاحتی در این ولایت در تلاش احیای صنعت گردشگری استند.

روز یکشنبه، نخستین سفر سیاحتی هرات زیر نام "گردشگری برای صلح" با حضور نزدیک به ۲۰۰ تن از جوانان، شخصیت‌های فرهنگی، زنان و نمایندگان هوتل‌های بین المللی برای بازدید از "جاذبه‌های تاریخی" در ولسوالی گذره این ولایت آغاز شد.

آریا رئوفیان، رئیس اطلاعات و فرهنگ هرات، می‌گوید که هدف این برنامه ترویج فرهنگ گردشگری و به نمایش گذاشتن بهبود وضعیت امنیتی شهر و ولسوالی‌های نزدیک برای حضور گردشگران در مکان‌های تاریخی و باستانی است.

آقای رئوفیان افزود که "در سایر ولسوالی ها مثل کروخ ، غوریان ، زنده جان ، رباط سنگی هم، ما این برنامه را داریم و این امکان وجود دارد که به ساده گی گردشگران سفر کنند و انشالله این برنامه در سایر ولسوالی ها هم ادامه پیدا میکند."

وحیداحمد سلطانی، آمر گردشگری ولایت هرات، نیز می‌گوید که این برنامه را هر ماه با حضور ده‌ها گردشگر داخلی و خارجی در ولسوالی‌های هرات ادامه خواهند داد.

آقای سلطانی می‌افزاید که تنها در جریان یک سال گذشته بیش از ۲۵هزار گردشگر از "جاذبه‌های تاریخی" این ولایت دیدن کرده اند که نزدیک به ۵۰۰ شهروندخارجی از ۲۸ کشور دنیا به این ولایت آمده بودند.

سلطانی گفت "بیشتر گردشگرانی که به هرات می آیند از اکثر کشورها شامل استند که بر اساس ارقام یادداشتی ما ، تقریباً بیش از ۲۸ کشور شامل توریست های خارجی ما استند که عواید ما از گردشگران خارجی نسبت به داخلی بیشتر است به این دلیل که مصارف بیشتری در این حوزه دارند و پول بیشتری مصرف میکنند."

این برنامۀ ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات، استقبال گردشگران داخلی را در پی داشته است.

عادله عرفان، یکی از سیاحان، می گوید " آمده ایم تا جاهای تاریخی کشور خود را ببینیم، بشناسیم و بفهمیم که ما هم چنین مکان هایی داریم."

آزیتا، سیاح دیگر "امروز ما بعنوان گردشگر به این منطقه آمده ایم تا هم از آبده های تاریخی کشور خود که یادبودی از گذشته ما است، تماشایی داشته باشیم و همچنان این پیام را به دیگران برسانیم که بیایند و افغانستانی را که سالها در جنگ و وحشت است، آنرا از این بحران نجات دهیم."

بر اساس آمار مسوولان بخش گردشگری ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات، در جریان یک سال گذشته، این اداره از حضور گردشگران داخلی و خارجی در این ولایت دستکم یک و نیم میلیون افغانی عواید به دست آورده است.