شورای صلح: مخالفین خواست‌‌های شان را بر میز مذاکرات مطرح کنند

نشست دو روزۀ شورای عالی صلح با علمای دینی در کابل امروز آغاز شد

شورای عالی صلح افغانستان می‌گوید که این نهاد روی ایجاد دفتر به مخالفین مسلح، خروج نیروهای خارجی، اصلاحات، آزادی زندانیان آنها و خارج کردن اسامی شان از فهرست سیاه، با مخالفین آمادۀ گفتگو است.

محمداکرم خپلواک، رئیس دارالانشای شورای عالی صلح امروز در کنفرانس دو روزۀ علمای دینی از ۳۴ ولایت که به منظور چگونگی رسیدن به صلح در کابل دایر شده است، گفت، مخالفان مسلح هر خواستی که دارند، شورای عالی صلح متعهد به زمینه‌سازی و میانجیگری در آن رابطه است.

آقای خپلواک تأکید کرد "ما می‌گوییم که صلح با عزت می‌خواهیم، ما تسلیمی نمی‌خواهیم، ولی ما می‌گویم برای آغاز مذاکرات هیچ قید و شرطی نداریم، آنها هر موضوعی که دارند، از طریق گفتگو مطرح سازند".

شورای عالی صلح افغانستان در نشست امروز از علمای دینی خواست که برای گفتگو با مخالفان مسلح پا پیش بگذارند و رهبری را به دوش گیرند.

از سوی دیگر، محمدکریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح افغانستان گفت که در حال حاضر، تلاش‌های جدی و امیدوارکننده برای آغاز مذاکرات رسمی صلح با مخالفین مسلح جریان دارد.

آقای خلیلی، از علمای دینی خواست که شورای عالی صلح به کمک آنها شدیداً نیاز دارد و در راستای تأمین صلح مسؤولیت‌های شان را انجام دهند.

هرچند شورای عالی صلح، خود را در گفتگوهای صلح با مخالفان مسلح بی‌طرف و تسهیل‌کننده می‌داند؛ اما در نشست روز دوشنبه، ملا عبدالسلام ضعیف، سفیر پیشین رژیم طالبان در پاکستان از این شورا انتقاد کرد.

او گفت که این شورا میانجی نیست و اکثر اعضای آن افراد حکومتی اند.

آقای ضعیف، از علمای دینی خواست که در راستای صلح به حکومت مشوره بدهند؛ اما هیچ قطعنامه‌ای را صادر نکنند.

قرار است که نشست شورای عالی صلح با علمای دینی یک روز دیگر نیز ادامه یابد و شورای عالی صلح انتظار دارد که در پایان این نشست، علمای دینی یک قطعنامه صادر کنند.