نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده برای ایران میگوید که تحریم تسلیحاتی بر ایران که در حال انقضا است، باید تمدید شود تا از مبدل شدن ایران به "فروشندۀ مطلوب اسلحه به رژیمهای سرکش و سازمانهای تروریستی در سرتاسر جهان" جلوگیری شود.
براین هوک در مصاحبۀ ویژه با خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که در صورت تمدید تحریم تسلیحاتی، جهان باید به تهدیدهای انتقامجویانۀ ایران اعتنا نکند.
حسن روحانی، رییس جمهور ایران دو هفته پیش هشدار داده بود که تمدید این تحریم ها عواقب وخیم خواهد داشت.
قرار است تحریم تسلیحاتی ملل متحد بر ایران که در سال ۲۰۰۷ به دلیل نگرانی از فعالیتهای هستهای بر آن کشور وضع شد در ماه اکتوبر سال روان منقضی شود.
این تحریم تسلیحاتی، تهران را از خرید و فروش هرگونه سلاح متعارف باز میدارد.
تحریم تسلیحاتی ملل متحد تا کنون ایران را از خریداری جتهای جنگی، تانکها، کشتیهای جنگی و دیگر جنگ تسلیحات بازداشته است، اما نتوانسته است جلو قاچاق اسلحه از ایران به کشورهای جنگزده مثل سوریه را بگیرد.
آقای هوک با تاکید بر منع صادرات و واردات اسلحه به ایران گفت: "اگر اجازه دهیم که این تحریم منقضی شود، مطمین باشید که آنچه را که ایران تا کنون در خفا و تاریکی انجام میداد، آشکارا و در روز روشن انجام خواهد داد."
ادارۀ استخبارات دفاعی ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ پیش بینی کرده بود که در صورت لغو تحریم تسلیحاتی بر ایران، آن کشور از روسیه جت های جنگی سو-۳۰، طیارههای یاک-۱۳۰ و تانکهای تی-۹۰ را خریداری خواهد کرد. همچنان ایران برای خریداری سیستم دافع هوای اس-۴۰۰ روسی تلاش خواهد کرد.
اما پرداختن هزینۀ این تسلیحات پیشرفته و قیمتی نیز پرسش برانگیز است. تحریمهای فلج کنندۀ ایالات متحده در چند سال اخیر اقتصاد به ویژه صنعت نفت ایران را که بزرگترین منبع درآمد آن کشور است، به شدت ضربه زده است.
آقای هوک نیز با اشاره به فشار اقتصادی موجود بر رژیم ایران گفت که این "چیز خوب برای منطقه" است زیرا به گفتۀ وی تهران توان حمایت از جنگجویان نیابتی خود در منطقه، مثل سوریه، را ندارد.
در توافق نامۀ هستهای که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهان امضا شد، توافق بعمل آمد که در صورت پابندی ایران این تحریم ها برداشته خواهند شد.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد و تحریمهای فلج کنندۀ اقتصادی را بر ایران از سر گرفت.