دیدبان حقوق بشر طالبان را به 'اعدام بدون محاکمه' اسیران متهم کرد

سازمان دیدبان حقوق بشر، طالبان را به "اعدام بدون محاکمه" افرادی متهم کرد که در بازداشت این گروه قرار داشتند.

دیدبان حقوق بشر روز سه شنبه سوم اگست (۱۲ اسد) با نشر اعلامیه‌ای گفت که طالبان در مناطق تحت کنترول شان در ولایت‌های غزنی و قندهار، سربازان اردوی ملی و منسوبین پولیس را که اسیر گرفته بودند، بدون محاکمه کشتند.

این سازمان حامی حقوق بشر همچنین گفته است که جنگجویان طالبان غیر نظامیان افغان را در ولسوالی‌های مالستان غزنی و سپین بولدک قندهار به اتهام ارتباط با دولت اعدام کرده اند.

بر بنیاد اعلامیه سازمان دیدبان حقوق بشر، طالبان پس از آنکه وارد یک منطقه می‌شوند به باشندگان آن می‌گویند تا افرادیکه در گذشته در صفوف نیرو های امنیتی و دفاعی افغانستان وظیفه اجرا کرده بودند، باید برای گرفتن سند مصوونیت نزد طالبان ثبت نام کنند.

اما طالبان سپس برخی این افراد را بازداشت کرده و بدون محاکمه آنان را اعدام کرده اند.

پتریشا گاسمن، مسوول بخش آسیا در سازمان دیدبان حقوق بشر گفت: "اعدام بدون محاکمه کسیکه در بازداشت به سر می‌برد – چه غیرنظامی باشد یا نظامی – نقض جدی کنوانسیون ژنیو بوده و یک جنایت جنگی است."

دیدبان حقوق بشر به نقل از یک خبرنگار در ولسوالی مالستان ولایت غزنی گزارش داده است که طالبان پس از تصرف این ولسوالی حد اقل ۱۹ منسوب امنیتی را که اسیر گرفته بودند، همراه با برخی از غیرنظامیان کشتند.

پیش از این سفارت‌های ایالات متحده و بریتانیا در کابل نیز از کشته‌شدن بیش از ۴۰ غیرنظامی توسط طالبان در ولسوالی مالستان ولایت غزنی خبر داده و گفته بودند که اگر این خبر درست باشد، کشته‌شدن این افراد "جنایت جنگی" تلقی می‌شود.

این دو سفارت در پیام‌های تویتر نگاشته اند که کشتار هدفمند هزاره‌ها "تمرکز" طالبان و شاخه خراسان گروه داعش بوده است.

دیدبان حقوق بشر همچنین ادعا کرده است که طالبان طی دو هفته اخیر ۴۴ مرد را در ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار کشته اند. به گفتۀ این سازمان حامی حقوق بشر، تمام این افراد قبل از "اعدام بدون محاکمه" به دست طالبان، نزد این گروه ثبت نام کرده بودند.

مسؤول بخش آسیای دیدبان حقوق بشر افزود: "قوماندانان طالبان با نظارت بر چنین جنایات، نیز مسوول ارتکاب جرایم جنگی هستند."

این مقام دیدبان حقوق بشر از طالبان خواستار محافظت غیرنظامیان در مناطق تحت کنترول این گروه شده است.

طالبان تا اکنون در مورد این اعلامیه دیدبان حقوق بشر اظهار نظر نکرده اند.

درخواست کابل برای برگزاری نشست شورای امنیت ملل متحد

با افزایش خشونت‌ها و نشر گزارش‌ها از کشتار غیر نظامیان توسط طالبان، حکومت افغانستان خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد به خاطر بررسی وضعیت در افغانستان شد.

بر اساس یک اعلامیه‌ای وزارت خارجه افغانستان، محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه این کشور روز سه شنبه در یک تماس تیلفونی با اس جیشنکر، هتمای هندی‌اش از وی خواست تا این نشست اضطراری "با محوریت مسایل افغانستان، به ویژه توقف سریع خشونت ها و موفقیت مذاکرات صلح" برگزار شود.

هند در حال حاضر ریاست دوره‌ای شورای امنیت ملل متحد را بر عهده دارد و بر اساس اعلامیۀ وزارت خارجه افغانستان، وزیر خارجه هند گفته است که این پیشنهاد افغانستان را بررسی خواهد کرد.