رهبران طالبان در افغانستان روز سهشنبه ۲۴ دسمبر (چهارم جدی) میزبان نشستهایی با یک هیات عالیرتبه از پاکستان بودند. این نشستها نشاندهنده از سرگیری تعاملات پس از یک وقفۀ یک ساله به دلیل اتهامات تروریزم است.
محمد صادق، فرستاده ویژه پاکستان در امور افغانستان، تیم کشورش را در گفتگوهای کابل رهبری کرد. این گفتگوها شامل دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان، و سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخلهٔ این گروه، و سایر مقامات طالبان بود.
دفتر متقی پس از این نشست با نشر اعلامیهای گفت که دو جناح بر تقویت روابط دپلوماتیک، ارتباط تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور تمرکز کردند. در این اعلامیه آمده است که حکومت طالبان "خواهان روابط مثبت" با اسلامآباد است و بر اهمیت همکاریهای دوجانبه تاکید کرد.
متقی تاکید کرد که برای توسعه بیشتر روابط تجارتی و ترانزیتی، حکومتهای دو کشور باید "هماهنگی متقابل را افزایش دهند، رفت وآمد بین مرزی مسافران را تسهیل کنند و به مسایلی که روابط میان افغانستان و پاکستان را تیره میکند، رسیدگی کنند."
در این اعلامیهٔ طالبان از قول محمد صادق، فرستاده ویژه پاکستان در امور افغانستان، آمده است که ماموریت او "تقویت" روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور است.
صادق نیز در رسانهٔ اجتماعی ایکس نوشته است که بحثهای گستردهای میان دو طرف صورت گرفت و دو جناح توافق کردند که "برای تقویت همکاریهای دوجانبه و همچنین برای صلح و پیشرفت در منطقه با یکدیگر همکاری کنند."
دفتر سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخلهٔ طالبان، روز سهشنبه با نشر اعلامیهای از قول این مقام امنیتی اعلام کرد که حقانی به هیات پاکستانی گفته است که "با در نظر داشت وضعیت جاری، ما باید تلاشهای مشترک خود را برای حفظ روابط میان مردم و تضمین ثبات و توسعه منطقهای تسریع کنیم."
آصف علی، نمایندۀ پیشین پاکستان در امور افغانستان، در سپتمبر۲۰۲۳ زمانی از کابل بازدید کرد که پاکستان با افزایش چشمگیر حملات تروریستی که به تحریک طالبان پاکستان نسبت داده میشد، مواجه بود.
اسلامآباد بارها گفته است که این گروه شبهنظامی از "پناهگاههای افغانستان" برای سازماندهی خشونتهای مرگبار فرامرزی استفاده میکند، ادعایی که حکومت طالبان در افغانستان همواره آن را رد کرده است.
پس از حاکم شدن طالبان بر افغانستان، حملات تندروان به ویژه تحریک طالبان پاکستان در پاکستان شدت گرفته و این حملات سبب کشته شدن صدها نفر از جمله غیرنظامیان پاکستانی و نیروهای امنیتی آن کشور شده است. تشدید شورشگری در پاکستان، منجر به تنش در روابط میان حکومت طالبان و پاکستان شده است.
رهبران طالبان ادعاها درباره استفاده از خاک افغانستان برای حملات را رد کردهاند. حکومت طالبان میگوید که از تحریک طالبان پاکستان یا گروههای شبهنظامی خارجی حمایت نمیکند و ناامنی و خشونت در پاکستان را به ناکامی مسوولان پاکستانی در انجام وظایف شان نسبت داده است.