کارمندان صحی: تب استخوان‌شکن در سودان جان صدها نفر را گرفته است 

کارمندان صحی امروز ۲۵ سپتمبر (سوم میزان) با نشر گزارش گفتند که شیوع تب دینگی (استخوان‌شکن) و اسهالات حاد آبگین در سودان تا اکنون سبب مرگ صدها نفر شده است.

در این گزارش هشدار داده شده است که "شیوع فاجعه‌بار" این امراض، سیستم ازقبل ضعیف صحی این کشور را از کار خواهد انداخت.

اتحادیۀ داکتران سودان با نشر اعلامیه‌ای از ابتلای صدها نفر به تب دینگی خبر داده و گفته است که وضعیت صحی در ایالت جنوب‌شرقی القضارف هم مرز با اتیوپیا به "سرعت وحشت آور" در حال وخیم شدن است.

با وجود آن که القضارف از جنگ‌های داخلی میان اردو و نیروهای شبه نظامی حمایت سریع در امان مانده، این ایالت از بیجا شدن‌های داخلی و سایر بحران‌های بشری متاثر شده است.

بر اساس معلومات ملل متحد در حالی که این کشور از پنج ماه به اینسو درگیر جنگ داخلی است، ۸۰ در صد شفاخانه ها در آن از فعالیت باز مانده اند.

حتا پیش از جنگ، سیستم شکنند صحی سودان تلاش داشت شیوع امراضی مانند ملاریا و تب دینگی را مهار کند که با فصل بارانی شیوع می‌کند.

ملل متحد گفته است که در جریان سال جاری، القضارف در حالی میزبان بیش از ۲۵۰ هزار بیجاشدۀ داخلی است که وضعیت صحی در حال حاضر رو به وخامت نهاده است.

یک منبع صحی در یک شفاخانۀ این ایالت بدون ذکر نامش گفت: "بسترهای شفاخانه پر شده اما شمار بیماران، به ویژه کودکان، در حال افزایش است."

او اضافه کرد که شمار افرادی که در منازل شان تحت معالجه قرار می‌گیرند بیشتر از آنانی اند که به شفاخانه ها مراجعه می‌کنند.

عمل حسین، باشندۀ محلی گفت که در هر خانه حد اقل سه نفر به تب دینگی مبتلا است.

داکتران می‌گویند که این بیماری در اثر گزیدن پشه‌ای به نام "آدس" که در آب‌های ایستاده پیدا می‌شود بوجود می‌آید و این نوع پشه صبح هنگام و عصر هنگام غروب خورشید بیشترین فعالیت را دارد. آب و هوای گرم‌تر به تکثیر سریع‌تر این پشه‌ها کمک می‌کند.

به گفتۀ داکتران، علایم اصلی این بیماری، تب بلند، کمردرد، تهوع و فشار خون پایین است، اما در حالات خطرناک‌ترخون در افرازات بینی و ادرار دیده می‌شود و می‌تواند باعث مرگ شود.

هنوز هیچ واکسینی برای وقایه این بیماری وجود ندارد و داکتران می‌گویند که برای محافظت در برابر تب دینگی اقدامات احتیاطی لازم است. به گفتۀ آنان بیمار باید مایعات زیادی بنوشد و تابلیت ضد تب و درد استفاده کند.

بر اساس معلومات ادارۀ مهاجرت ملل متحد ازماه می به اینسو به دلیل شیوع بیماری سرخکان، بیش از ۱۲۰۰ کودک در کمپ‌های مهاجرین در سودان جان باخته اند.