پارلمان هنگری پس از ۱۸ ماه تاخیر روز دوشنبه ۲۶ فبروری (هفتم حوت) عضویت سویدن در ناتو را تصویب کرد.
سویدن که پس از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین درخواست عضویت ناتو را داد، سی و دومین عضو این بزرگترین پیمان نظامی در جهان خواهد شد.
سال گذشته، فنلند عضویت ناتو را کسب کرد. پذیرفتن عضو جدید در ناتو مستلزم رای همه اعضای این پیمان نظامی است و هنگری آخرین کشوری عضو ناتو است که به عضویت سویدن رای داده است.
پیش از این، ترکیه نیز مانع پیوستن سویدن به ناتو شده بود، اما پارلمان این کشور به تاریخ ۲۳ جنوری سال روان میلادی عضویت سویدن را در ناتو، پس از یک سال تاخیر، تصویب کرد.
ویکتور اوربان، صدراعظم هنگری که یک ملیگرای راستگرا است و روابط نزدیک با روسیه دارد، گفته است انتقاد سیاستمداران سویدنی از دموکراسی هنگری، روابط میان دو کشور را تیره کرده بود. به گفته اوربان، این امر موجب شد تا قانونگذاران حزب فیدز وی را نسبت به پذیرش عضویت سویدن در ناتو بی میل کند.
با اینحال، اولف کریسترسون، صدراعظم سویدن، جمعه گذشته با اوربان در بوداپست، پایتخت هنگری، ملاقات کرد، جایی که به نظر می رسد رهبران دو کشور پس از ماه ها تنش دپلوماتیک، به یک'' آشتی قاطع'' دست یافتند.
رهبران دو کشور پس از ملاقات اعلام کردند که در بخش صنعت دفاعی نیز به توافق رسیده اند. خریداری چهار جت جنگی نوع JAS 39 Gripen ساخت سویدن، بخشی از این توافق است.
صدراعظم هنگری گفته است جتهای جنگی اضافی "به طور قابل ملاحظه تواناییهای نظامی ما را افزایش می دهد و نقش ما را در خارج از کشور تقویت می کند."
اوربان افزود: ''عضو ناتو با یک کشور دیگر به این معنا است که ما حاضر استیم برای یکدیگر بمیریم."
ینس استولتنبرگ، منشی عمومی پیمان اتلانتیک شمالی، با نشر پیامی در صفحه ایکس خود نوشته است که از اقدام پارلمان هنگری مبنی بر تصویب عضویت سویدن در ناتو استقبال میکند.
استولتنبرگ در ادامه این پیام نوشته است: حالا که همه متحدین [عضویت سویدن] را تصویب کرده اند، سویدن ۳۲مین عضو پیمان ناتو خواهد شد. عضویت سویدن ما را قویتر و امن تر میکند."
سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) در سال ۱۹۴۹ با ایتلاف ۱۲ کشور و با هدف تامین موارد امنیتی و دفاع در برابر تهدیدات اتحاد جماهیر شوروی سابق تشکیل شد و اکنون ۳۱ عضو دارد.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری اسوشیتد پرس گرفته شده است.