عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان، روز جمعه ۲۸ اکتوبر (ششم عقرب) "راهپيمايی طولانی" را از شهر شرقی لاهور به سمت اسلامآباد، پايتخت آن کشور، آغاز کرد و خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
این اقدام عمران خان فشار بیشتری را بر حکومت کنونی پاکستان وارد کرده است که از قبل با بحران اقتصادی و آفات طبیعی از جمله سیلابهای ویرانگر دست و پنجه نرم میکند.
این ستارهٔ پیشین کرکت که در ماه اپریل سال روان میلادی پس از رای عدم اعتماد پارلمان کشورش از کرسی صدارت کنار زده شد، در سراسر پاکستان تظاهرات گسترده را راه اندازی کرده و خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام در کشورش شده است.
انتظار میرود که هزاران نفر به کاروانی بپیوندند که در جریان هفته آينده از شهر لاهور به اسلام آباد سفر خواهند کرد. فاصله میان این دو شهر، لاهور و اسلامآباد، ۳۸۰ کیلومتر است.
محمد مظهر ۳۶ ساله که روز جمعه برای اشتراک در مظاهرات به شهر لاهور رسید، گفته است که "ما میخواهیم که کشور را از شر چپاولگران و دزدان که میخواهند پول کشور را برای منافع شخصی شان بگیرند، خلاص کنیم."
او همچنین گفت که "ما نیاز داریم که کشور را نجات دهیم سیستم را تغییر دهیم. از عمران خان حمایت میکنم."
حکومت پاکستان از قبل تدابیر شدید امنیتی را در اسلامآباد روی دست گرفته و صدها کانتینر را در چهارراه های عمده جا به جا کرده است تا مانع معترضان و یورش آنان بر ادارات حکومتی شود.
قبل بر این، در مظاهرات مشابه در ماه می سال روان میلادی، میان حامیان عمران خان و حکومت کنونی پاکستان برخورد صورت گرفته بود.
این مظاهرات در حالی راه اندازی میشود که حکومت ایتلافی حاکم این کشور علاوه بر بحران اقتصادی، با مشکلات ناشی از سیلابهای ویرانگر که یک-سوم این کشور را متاثر کرده است، مواجه است . حکومت پاکستان گفته است که سیلابهای اخیر، ۳۰ میلیارد دالر به آن کشور آسیب اقتصادی رسانده است.
با وجود اصرار پیهم عمران خان مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام، حکومت فعلی پاکستان به رهبری شهباز شریف، صدراعظم آن کشور، گفته است که انتخابات پارلمانی را در اکتوبر یا نومبر ۲۰۲۳ برگزار خواهد کرد.
عمران خان در سال ۲۰۱۸ میلادی با طرح مبارزه علیه فساد اداری به کرسی صدارت کشورش راه یافت، اما قبل از این که دورهٔ صدارتاش را تکمیل کند، پارلمان آن کشور از طریق رای عدم اعتماد، وی را سلب صلاحیت کرد و از کرسی صدارت کنار زده شد.
پاکستان از بدو تاسیس بحرانهای سیاسی را تجربه کرده و هیچ صدر اعظمی در طول تاریخ ۷۵ سالۀ این کشور نتوانسته است دورۀ صدارت خود را تکمیل کند.