آلودگی هوا در هند باعث مسدود شدن مکاتب ابتدایی شد

سیاحین حین بازدید از تاج محل در یک روز مملو از مه غلیظ ناشی از دود در شهر اگرا

مقامات در شهر دهلی جدید، پایتخت هند، صنوف حضوری در مکاتب ابتدایی را به دلیل آلودگی هوا و تشدید مه غلیظ در فضای این شهر، از روز پنجشنبه ۱۴ نومبر (۲۴ عقرب) تا اطلاع ثانی تعطیل کردند.

شهر دهلی نو و حومه آن که در آن بیش از ۳۰ میلیون نفر زندگی می‌کند، مکرراً در صدر فهرست آلوده ترین شهر های جهان در فصل زمستان قرار می‌گیرد.

مه غلیظ ناشی از دود عامل مرگ زود هنگام هزاران تن در سال در این شهر تلقی میشود و طرح های پراکنده حکومت برای رسیدگی به این معضله در این شهر ناکام مانده است.

آتیشی سینگ، وزیر اعلی دهلی در شبکه ایکس ابراز داشت که به "دلیل افزایش سطح آلودگی، صنوف در تمام مکاتب ابتدایی در شهر دهلی جدید تا اطلاع ثانی از طریق آنلاین دایر میگردد."

مکاتب در این شهر اغلب به دلیل آلودگی هوا مسدود میشوند و این معضله، برخی مشکلات دیگری را نیز در این شهر ایجاد کرده است.

مقامات، برای بهبود کیفیت هوا، به طور منظم کار ساختمان سازی را در این شهر ممنوع کرده و تردد لاری های را که از دیزل استفاده میکنند، محدود ساخته اند.

به روز چهارشنبه در شهر دهلی جدید، مقدار آلودگی PM2.5 (که ذرات کوچکی میباشد که تنفس آن سرطان زا تلقی میشود) در فضای شهر دهلی جدید تا ۵۰ فیصد بیشتر از حداکثر تعین شده توسط سازمان جهانی صحت بود.

دلیل موجودیت مه غلیظ ناشی از دود در این شهر، سوزاندن کشتزار ها توسط دهقانان برای پاکسازی این مزارع برای کشت تازه و همچنین دود ناشی از فابریکه ها و موتر ها میباشد.

این مه در زمستان و از اواسط ماه اکتوبر الی جنوری، همراه با سردی هوا، وضعیت را وخیم تر میسازد.

محکمه عالی هند، ماه گذشته در یک دستور، داشتن هوای پاک برای تنفس را یکی از حقوق اساسی بشری مردم خواند و به حکومت و مقامات هند دستور داد تا اقدامات لازم را برای رسیدگی به آلودگی هوا اتخاذ کنند.

اما منتقدین میگویند که مشاجره سیاستمداران رقیب در ایالت های همجوار و همچنین نزاع در میان مقامات مرکزی و محلی، این مشکل را تشدید بخشیده است.

سیاستمداران متهم به این هستند که نمیخواهند شخصیت های کلیدی حوزه انتخابیه خود، به ویژه گروه های مقتدر دهقانان را خشمگین سازند.

مقامات در شهر دهلی جدید، ابتکارات متعددی را برای مقابله با آلودگی هوا روی دست گرفته اند که عملی نشده است. لاری ها در شهر دهلی جدید میکوشند تا با پاشیدن آب، به شکل موقت این آلودگی را کاهش دهند.

طرح جدیدی که در ماه جاری رونما شد و در آن از سه طیاره بی سرنشین برای پاشاندن آب برای محو غبار استفاده میشد توسط منتقدین به تمسخر گرفته شده و یک راه حل موقت برای حل این معضله خوانده شد.

یک پژوهش در مجله صحی لنست ۱.۶۷ میلیون مرگ زودهنگام را در هند در سال ۲۰۱۹، ناشی از آلودگی هوا خواند.

محققان هشدار داده اند که امسال گاز های ناشی از سوخت مواد فسیلی در هند به بالاترین سطح بی سابقه آن خواهد رسید.