دهلی جدید به روز پنجشنبه ۲۸ اپریل (هشتم ثور) گفت که با اسلام آباد تا زمانی وارد مذاکرات رسمی نخواهد شد که این کشور دست از حمایت "تروریزم فرامرزی" بردارد.
انتخاب شهباز شریف، منحیث صدر اعظم پاکستان، امیدواریها را در مورد کاهش تنشها میان دو رقیب مسلح با سلاح هستهای افزایش داده است، دو کشوری که از استقلال شان در سال ۱۹۴۷ به اینسو، سه بار علیه همدیگر جنگیده اند.
ارندام باگچی، سخنگوی وزارت خارجهٔ هند، به خبرنگاران گفت: "موقف ما آشکار است. ما خواستار فضای عاری از ترور استیم. تنها پس از آن گفتمان ممکن است. همین خواست ما است و هیچ تغییری در آن نیامده است."
این در حالی است که رهبران هر دو کشور تا اکنون چندین بار به همدیگر نامه نوشته اند، اما آقای باگچی گفت که تبادلهٔ نامهها میان نرندرا مودی و شهباز شریف بر اساس عرف دپلوماتیک صورت گرفته است.
آقای مودی در اوایل ماه جاری انتخاب شهباز شریف، به کرسی صدارت را به او مبارکباد گفت، اما بر خواستاش مبنی بر ثبات و امنیت منطقه اصرار ورزید.
شهباز شریف در جریان سخنرانیاش به گونهٔ علنی گفت که خواستار روابط بهتر با هند است، اما افزود که صلح پایدار بدون حل معضلهٔ کشمیر ممکن نخواهد بود.
روابط میان اسلامآباد و دهلی جدید از دههها به اینسو پرتنش بوده است، اما زمانی بیشتر تیره شد که دهلی جدید در سال ۲۰۱۹ اختیارات کشمیر تحت ادارهٔ هند را لغو کرد.
پولیس هند میگوید که پس از این اقدام، خشونتها در کشمیر کاهش یافته است، اما از سال ۲۰۱۹ به اینسو در حدود ۱۰۰۰ نفر، به شمول عساکر، تندروان و غیرنظامیان در کشمیر کشته شده اند.
دهلی جدید همواره پاکستان را به حمایت از گروههای تندرو متهم میکند که در کشمیر فعال اند، اما اسلامآباد همیشه این اتهامات را رد کرده است.