نمایشگاه عکس زنان مسلمان: به چالش کشیدن کلیشه ها

عکس از imow

یک نمایشگاه عکس انترنتی با نام مسلمه زن مسلمان از سوی موزیم بین المللی زنان که مقر آن در سان فرانسیکسو در آمریکاست، برگزار شده که شامل عکس هایی است که زنان مسلمان کشورهای مختلف را در وجوه و ابعاد گوناگون زندگی روزمره چون فعالیت اجتماعی، حضور سیاسی و نقش هنری به تصویر کشیده است.

این نمایشگاه جدا از مجموعه عکس، مستندی را هم در این خصوص ارائه کرده، و کوشیده تا تنوع و گونه گونی را در میان زنان مسلمان و فعالیت های آنها نشان دهد. سرپرست این نمایشگاه می گوید هدف از برگزاری آن، به چالش کشیدن افکار قالبی و کلیشه هایی است که در مورد زنان مسلمان وجود دارد.

ثمینه علی، زن مسلمانی که فعال امور زنان است، می گوید که طرز فکر بسیاری از افراد جامعه نسبت به زنان مسلمان آن است که اغلب آنها پوشیده و از این روی، منفعلند.

دو زن افغان

فلم مستندی که در این نمایشگاه انترنتی ارائه شده، زندگی ماریا بشیر را به تصویر می کشد. ماریا سارنوالی است در ولایت هرات افغانستان که امور زنان و مدافع حقوق آنها نیز هست و همچنان می کوشد به ارتشاء سیاسی و خشونت علیه زنان خاتمه دهد.

در این مجموعه مصاحبه ای با سیما سمر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هم گنجانیده شده است.

یکی از زنانی که کارهایش در این نمایشگاه عرضه شده، بُشرا المتوکل است. وی عکاسی یمنی است که می گوید تلاش کرده در کارهایش نشان دهد که بر سر کردن حجاب، گرفتاری یا دردسر بزرگی برای زنان نیست و برای بسیاری از زنان مسلمان، خارج شدن از خانه با حجاب راحت تر از بی حجاب است.

مجموعه عکس دیگری با نام "مادر، دختر، عروسک" اما، به گونه ای دیگر به مسئله پوشش زنان مسلمان پرداخته و عبا و روبنده و دستکش را نشانی از محدودیت و در نهایت منزوی شدن در خانه تلقی کرده است.

دختر ملکوم ایکس، آمریکایی آفریقایی تبار مسلمانی که چهره ای شناخته شده است، از زنان مسلمانی است که با عکس هایش در این نمایشگاه حضور دارد؛ عکس هایی که از زنان مسلمان مالی گرفته است تا زندگی آنها را نشان دهد.

کاترین کینگ، مدیر موزیم بین المللی زنان در آمریکا، می گوید این نمایشگاه انترنتی در تلاش است تا مشوق و الهام بخش بازدیدکنندگان باشد و آنها را با وجوه گوناگون زندگی زنان مسلمان در سراسر جهان آشناتر کند.