اتحادیۀ پارلمانی کشورها با نشر گزارشی در آستانۀ هشتم مارچ، روز جهانی زن، گفته است که شمار نمایندگان زن در پارلمانهای جهان رو به افزایش است، اما بر بنیاد یافتههای این گزارش هنوز هم شمار مردان در پارلمانها در سرتاسر جهان بیشتر از زنان است.
بر اساس گزارش این اتحادیه، بیش از یک چهارم نمایندگان پارلمانهای جهان زنان اند و اگر افزایش حضور زنان به منوال کنونی هم ادامه یابد، کم از کم ۵۰ سال دیگر نیاز است تا شمار زنان و مردان در پارلمانها برابر شود.
رواندا، کیوبا و امارات متحدۀ عرب در ردههای نخست فهرست کشورهایی قرار گرفتند که در سال ۲۰۲۰ بیشترین شمار زنان را در پارلمان داشته و ۵۰ درصد یا بیشتر نمایندگان پارلمان این سه کشور را زنان تشکیل میدهند. بخش بزرگ این موفقیت به سهمیه بندی به زنان نسبت داده شده است.
مارتین چونگونگ، منشی عمومی اتحادیه پارلمانی کشورها گفت که تبعیض جنسیتی علیه زنان، مانع راهیابی آنان به پارلمانهای شمار زیاد کشورها شده است. او گفت که در برخی موارد، شماری از کشورها قوانینی دارند که زنان را از رقابت برای احراز کرسی ریاست جمهوری باز میدارد.
آقای چونگونگ گفت: "در سالهای اخیر پدیدۀ خشونت علیه زنان را در محراق توجه کشانده ایم و مدارک زیادی داریم که اکنون زنان با درنظر گرفتن ملاحظاتی چون آزار و اذیت، تبعیض جنسیتی و خشونت آشکار، از وارد شدن به عرصۀ خطرناک سیاست پرهیز میکنند و این چیزی است که نیاز داریم با آن مبارزه کنیم."
بر بنیاد گزارش اتحادیۀ پارلمانی کشورها، پیشرفتها در تمام مناطق جهان رونما شده است و بار دیگر کشورهای قارۀ امریکا با داشتن ۳۲.۴ درصد نمایندگان زن در پارلمان در مقایسه با دیگر مناطق جهان، در صدر قرار گرفته است.
یافتههای این گزارش نشان میدهد که شمار قانونگذاران زن در کانگرس ایالات متحده به ۲۷ درصد رسیده است که بلندترین میزان حضور زنان در تاریخ کانگرس امریکا است.
در اروپا شماری از کشورها حدود ۳۰ درصد نمایندۀ زن در پارلمان داشته و به گونۀ اوسط در شرق میانه و شمار افریقا میزان حضور و نمایندگان زنان در پارلمان کم و بیش ۱۷ درصد شده است.
در گزارش آمده است که همهگیری کروناویروس سال گذشته تاثیر منفی بر انتخابات در سرتاسر جهان داشت و انتخابات پارلمانی در نزدیک به ۲۰ کشور جهان به دلیل محدودیتها برای جلوگیری از گسترش کروناویروس به تاخیر انداخته شد.