ایران و جاپان از جام ملت های آسیا حذف شدند

سبزپوشان عراقی، پس از پیروزی در برابر تیم ملی ایران

عراق و امارات متحدۀ عربی پس از پیروزی بر تیم های ایران و جاپان، راهی دور نیمه نهایی رقابت های فوتبال جام ملت های آسیا شدند.

رقابت میان ایران و عراق با توجه به گذشتۀ این دو تیم و همسایه بودن این کشور ها، همواره تماشایی، خشونت آمیز و با بیشترین کارت زرد و سرخ همراه بوده است.

عراقی ها در نیمۀ نخست رقابت، ابتدا ۱-۰ عقب افتادند و آزمون سردار بازیکن جوان شماره ۲۰ ایران نخستین گول تیمش را وارد دروازۀ عراق کرد.

اما دیری نگذشت که مهرداد پولادی، مدافع ایران به خاطر گرفتن دومین کارت زرد در رقابت، از میدان خارج شد و ایرانی ها مجبور شدند با یک نفر کمتر به رقابت ادامه دهند.

احمد یاسین، مهاجم عراقی در دقیقۀ ۵۶ بازی، نتیجه را ۱-۱ ساخت.

ایرانی ها توانستند دو بار در وقت اضافی - توسط مرتضی پورعلی گنجی و رضا قوچان نژاد- نتیجۀ رقابت را به تساوی بکشانند. گول های ایران هر سه با ضربۀ سر وارد دروازۀ عراق شد.

گول های عراق با زیرکی ویژۀ وارد دروازۀ ایران گردید- یونس محمود کپتان عراق و اسماعیل دو بار تیم عراق را سبقت دادند - اما در نهایت نتیجۀ رقابت به ضربات پنالتی کشانیده شد.

بازیکنان ایرانی و عراقی ضربات نخست پنالتی را به خارج فرستادند و نتیجۀ رقابت در پنج ضربۀ نخست پنالتی روشن نشده و ضربات به ششم و هفتم رسید.

وحید امیری بازیکن ایرانی توپ را به تیر عمودی زد و سلام شاکر عراقی توانست با ضربۀ هفتم تیم خود را راهی دور نیمه نهایی سازد.

قرار است عراق روز دوشنبه ٢٦ جنوری به مصاف کوریای جنوبی برود. عراق پیش از این در سال ۲۰۰۷ به مقام قهرمانی جام ملت های آسیا دست یافته حالانکه کوریای جنوبی از سال ۱۹۶۰ به اینسو به قهرمانی این جام دست نیافته است.

دشوار ترین رقابت امارات

مربی تیم امارات متحدۀ عربی می گوید که بازیکنان تیمش در رقابت یک بر هشت با جاپان - مدافع لقب قهرمانی این جام - "عمده ترین رقابت زندگی شان را به نمایش گذاشتند."

امارات متحدۀ عربی که از ۱۹۹۶ به اینسو - پس از میزبانی رقابت های جام ملت های آسیا - دیگر فرصت راهیابی به دور نیمه نهایی را به دست نیآورده بود، رقابت با جاپان برای آنان به مثابۀ "بلندرفتن در کوه بدون کوتل" بود.

اما اینبار بخت با جاپانی ها همراه نبود و رقابت میان این دو تیم با نتیجۀ ۱-۱ به تساوی کشانیده شد و سرنوشت رقابت را ضربات پنالتی رقم شد.

این ضربات پنالتی زمانی تماشایی تر شد که همانند ایران - عراق، دو بازیکن نخست امارات و جاپان ضربات پنالتی را با فاصلۀ زیادی از دروازه به بیرون فرستادند.

اسماعیل احمد، بازیکن تیم امارات متحدۀ عربی آخرین ضربۀ پنالتی را که نتیجه را ۵-۴ ساخت وارد دروازۀ جاپان کرد و تمیش را راهی دور نیمه نهایی ساخت.

مهدی علی مربی تیم امارات متحدۀ عربی می گوید که از پیش به بازیکنانش هشدار داده بود که رقابت "دشواری را در پیش خواهند داشت."

آقای علی می گوید باوجودیکه رقابت با جاپان بازیکنان تیمش را خسته ساخته اما راهیابی به دور نیمه نهایی و رقابت با آسترالیا که تیم میزبان است، "این روحیه را زنده ساخته تا تمام خستگی های روز پیش را فراموش کرده و برای یک رقابت دشوار دیگر اما سرنوشت ساز آمادگی گیرند."

جاپان در زمرۀ تیم های آسیا، بهترین تیمی به شمار می رود که بیشترین حضور را در رقابت های جام جهانی و دور های عمدۀ جام ملت های آسیا داشته است.

آبی پوشان جاپانی در همان لحظات نخست رقابت دو بار فرصت طلایی گول زنی را از دست دادند و نتوانستند دروازۀ امارات را بکشایند اما بخت زمانی از جاپان برگشت که پنج دقیقه پیش از ختم رقابت، ضربۀ ماکوتو حسیبی را دروازه بان تیم امارات مهار کرد.

اگر ضربات پنالتی هر چهار تیم را به بررسی بگیریم، خونسردانه ترین و بهترین پنالتی ها را بازیکنان امارات متحدۀ عرب و به تعقیب آن عراقی ها وارد دروازه های حریف کردند.

رقابت امارات متحدۀ عربی با آسترالیا، روز سه شنبه ساعت ۹ صبح به وقت آسترالیا برگزار خواهد شد.