تلویزیون دولتی ایران روز چهارشنبه ۱۳ جنوری ( ۲۴جدی) گزارش داد که نظامیان این کشور به عنوان بخشی از تمرینات نظامی، میزایلهای بحری با برد کوتاه را آزمایش کردند.
ایران یکی از بزرگترین برنامههای راکتی را در شرق میانه دارد که در صورت درگیری، آن را به حیث نیروی بازدارنده و تلافی جویانه علیه ایالات متحده و سایر کشورهای متخاصم خود میپندارد.
غرب برنامه راکتی و میزایلهای بالستیکی ایران را هم به عنوان تهدید نظامی متداول برای ثبات منطقه و هم به صفت میکانیزم انتقال تسلیحات هستهای میداند که ایران در تلاش ساختن آن است.
کشتی جنگی "مکران" که رسانههای دولتی ایران آن را بزرگترین کشتی جنگی آن کشور با میدان نشست هیلیکوپتر توصیف کرده اند، با یک کشتی "زره" که قابلیت پرتاب میزایل را دارد، در این تمرینات دو روزه اشتراک کرده بودند.
این تمرینات نظامی در حالی انجام میشود که تنشها میان ایران و ایالات متحده بالا گرفته است.
تنش بین تهران و واشنگتن پس از آن شدت گرفت که دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای با ایران خارج شد و سپس برای تحت فشار قرار دادن ایران برای مذاکرات محدودتر در بارهٔ برنامه هستهای، توسعه میزایلهای بالستیکی تهران و پشتیبانی ایران از نیروهای نیابتی در منطقه، تمام تحریمهایی را که بر اساس توافقنامۀ هستهای لغو شده بود، از سرگرفت.
جو بایدن، رییس جمهور منتخب ایالات متحدۀ امریکا گفته است که اگر ایران به اجرای دقیق توافقنامۀ هستهای بازگردد، امریکا نیز به عنوان نقطهای برای شروع مذاکرات بعدی، برای محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران، به آن ملحق میشود.
در سالهای اخیر گاه ناگاهی برخوردهایی بین نظامیان ایرانی و نیروهای امریکایی در خلیج فارس وجود داشته است؛ جایی که تهران تمرینات سالانۀ نظامی را برای نمایش دادن قدرت نظامی خود در برابر "تهدیدهای خارجی" برگزار می کند.
هفتۀ گذشته سپاه پاسداران ایران یک کشتی نفتکش کوریایی جنوبی را در آبهای خلیج فارس متوقف و عملۀ آنرا بازداشت کرد.
در این اواخر تنش بین تهران و سیول بر سر وجوه ایران که به دلیل تحریم های ایالات متحده در بانک های آن کشور منجمد شده، افزایش یافته است.
در اوایل سال ۲۰۱۹، ایران با توقیف یک کشتی نفتکش بریتانیایی در تنگۀ هرمز، تنش را تشدید کرد. حدود دو هفته پیش از آن یک کشتی جنگی بریتانیایی مانع یک کشتی نفتکش ایرانی در سواحل جبل الطارق شده بود.