مرحلۀ جدید گفت و شنود های ایران با غرب

دفتر ملل متحد در ویانا - محل برگزاری گفت و شنود ها روی برنامۀ اتمی ایران.

تلاش های بین المللی به منظور محدود کردن برنامه اتمی ایران وارد مرحله جدید شده است.

ولی احتمالی نیز وجود دارد که توافق در زمان تعیین شده که ماه جولای امسال است، به دست نیاید. این احتمال فشار را بالای تهران و واشنگتن، وارد کرده است.

محدود کردن برنامه اتمی ایران، یکی از بزرگترین دست آورد های اداره باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، به شمار می رود.

آقای اوباما اخیرا اعلان کرد که برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح اتمی، از هر اقدام استفاده خواهد کرد.

به نقل از رهبر امریکا گزارش شده "راه رسیدن به موفقیت هنوز هم دور است و ما هر گزینه را برای جلوگیری ایران برای دسترسی به سلاح اتمی، در اختیار داریم."

گفتگو های برنامه اتمی ایران در ویانا، مرکز اتریش، با پیشرفت های همراه بوده است، ولی توافق برای رفع تعزیرات اقتصادی بالای ایران در عوض کاهش فعالیت های برنامه اتمی آن کشور، صورت نگرفته است.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، می گوید که کشورش در مورد عجله ندارد.

مخربین پشست صحنه

آقای روحانی می گوید در صورتی که کشوری در پشت صحنه نخواهد گفت و شنود ها را سبوتاژ کند، ایران وقت کافی دارد تا با مذاکرات جامع به توافق نهایی دست یابد.

طولانی شدن گفتگو ها برای رئیس جمهور اوباما ممکن موجب مشکل شود، زیرا شماری از مخالفان سیاسی او خواهان وضع تعزیرات جدید بالای ایران استند.

هیلری من، پروفیسور در پوهنتون امریکایی، در مورد می گوید "اگر بشنویم که آنها شش ماه دیگر برای گفتگو ضرورت دارند، خبر بسیار بد خواهد بود."

اگر زمان گفتگو در وقت رخصتی کانگرس امریکا تمدید شود، برنامه اتمی ایرانی ممکن بیشتر جنبه سیاسی نداشته باشد.

ادم اُرلی، سفیر پیشین ایالات متحده در بحرین، می گوید که زمان با رئیس جمهور اوباما، همسویی کرده می گوید "سیاست های که مانع اوباما می شود، نسبت به سیاست های که برای مذاکره کننده ایرانی موانع ایجاد می کنند، سنگین نیست و اینکه مانع جدی نیست."

زمانیکه بسیاری از ایرانی های از رئیس جمهور روحانی می خواهند تا به خاطر بهبود اقتصادی کشور شان، تعزیرات را بر طرف کند، به گفته آقای اُرلی، مذکراه کننده ایران از سوی تندروان زیر فشار قرار می گیرند، تندروان که می خواهند تهدیدات را حفظ کنند.

کشور های غربی، در راس ایالات متحده امریکا همواره ادعا کرده اند که ایران در صدد دسترسی به سلاح اتمی است، ادعای که تهران همواره آنرا رد کرده و مدعی شده است که برنامه اتمی آن کشور فقط به مقاصد صلح آمیز می باشد.