واکنش ها در برابر خبر مرگ رفسنجانی در داخل و خارج ایران

مردم ایران و کشور های جهان، در مورد درگذشت علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور پیشین ایران، واکنش های متفاوتی داشتند؛ از آن جمله، حسن روحانی رئیس جمهور ایران گفته است که آقای رفسنجانی تا آخرین رمق حیات اش، "با شهامت" مسیر درست را به مردم نشان داد.

عزاداران به روز دوشنبه در مراسم جنازه علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس جمهور سابق ایران، به او ادای احترام کردند. رفسنجانی، یکشنبه شب در اثر حمله قلبی در سن ۸۲ سالگی در گذشت.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در حالی که مرگ رفسنجانی را یک ضایعه بزرگ خواند بیان داشت که امیدوار است مردم ایران راه او را دنبال کنند.

در همین حال جاوید ظریف وزیر خارجه ایران مرگ رفسنجانی را فقدان یکی از بزرگترین ستون های انقلاب خواند.

رفسنجانی و خانواده اش از سال ۲۰۰۹ به دلیل حمایت از جنبش های مخالف، در انزوای سیاسی قرار گرفتند. او انتخابات ریاست جمهوری همان سال را نیز به محمود احمدی نژاد باخت.

یاسر، پسر رفسنجانی، پدرش را مردی معرفی می کند که گویا همیشه در فکر مردم بود.

واکنش های بین المللی

ارگ ریاست جمهوری افغانستان با صدور اعلامیه ای، درگذشت آقای رفسنجانی را به مردم ایران تسلیت گفت و او را یک شخصیت تاثیر گذار بر سیاست محل و منطقه خواند.

وزیر خارجه بحرین که همواره ایران را متهم به مداخله در بحرین کرده، طی پیام تویتر فقط نوشت، خدا بیامرزد.

عربستان سعودی، بزرگترین رقیب منطقوی ایران، واکنشی نشان نداد.

امیر کویت شیخ صباح ال احمد الصباح از درگذشت رفسنجانی ابراز تاسف نمود.

به همین ترتیب قطر و امارات متحدۀ عرب نیز تاثر شان به مناسب مرگ رئیس جمهور سابق ایران ابراز داشتند.

وزارت خارجه ایالات متحده به روز یکشنبه در یک اعلامیه مطبوعاتی یکی از مقامات آن اداره، اقای رفسنجانی را یک شخصیت برجسته در تاریخ جمهوری اسلامی ایران خواند و به خانواده و نزدیکانش درگذشت او را تسلیت گفت.

رفسنجانی به عنوان یکی از پرنفوذترین شخصیت‌های سیاسی ایران شناخته شده است، او چهارمین رئیس جمهور ایران بود و ریاست مجلس شورای اسلامی را در دهۀ نخست بعد از انقلاب اسلامی بر عهده داشت.

قرار است مراسم تدفین رفسنجانی، به روز سه شنبه صورت گیرد که روز رخصتی عمومی اعلان شده است، و در ایران سه روز عزای ملی به دلیل وفات وی اعلام شد.