الکساندر دی کرو، صدراعظم بلجیم، روز جمعه دوم جون (۱۲ جوزا) گفت که ایران روز جمعه یک شهروند دنمارکی و دو شهروند اتریشی-ایرانیتبار را که در بازداشت قرار داشتند، به وساطت عمان از قید آزاد کرد و آنان به بلجیم انتقال داده میشوند.
صدراعظم بلجیم گفت که به حکومتهای دنمارک و اتریش در مورد آزادی شهروندان دو کشور اطلاع داده است.
آزادی این افراد یک هفته پس از آن صورت گرفته که تهران یک کارمند کمک رسانی بلجیمی را با یک دپلومات ایرانی که به ارتکاب اعمال تروریستی محکوم شده بود، مبادله کرد.
مقامات ویانا، پایتخت اتریش، در واکنش به آزادی شهروندانش گفت که افراد آزاد شده دو مرد اتریشی-ایرانیتبار به نامهای کامران قادری و مسعود مصاحب میباشند. به گفتهٔ مقامهای اتریش، قادر در جنوری ۲۰۱۶ و مصاحب در جنوری ۲۰۱۹ "به ناحق" توسط ایران دستگیر و زندانی شده بودند.
الکساندر شالنبرگ، وزیر خارجهٔ اتریش، ضمن تشکر از بلجیم گفت: "سالها تلاش دپلوماتیک ما برای آزادی آنها مثمر بود... امروز یک روز بسیار احساسی برای همه ما است."
هویت مرد دنمارکی که توسط ایران آزاد شده است، تا حالا مشخص نشده است. دی کرو، صدراعظم بلجیم، با نشر اعلامیهای گفته است که این مرد دنمارکی در ماه نومبر ۲۰۲۲ در جریان اعتراضات ضد حکومتی در پی مرگ مهسا امینی، زن ۲۲ سالهٔ کردی، دستگیر و بازداشت شد.
به گفتهٔ دی کرو،حکومت کشورش در حال حاضر مصروف تخلیهٔ این سه شهروند دنمارکی و اتریشی-ایرانیتبار است.
در حال حاضر، کم و بیش ۱۰ دارندهٔ پاسپورت کشورهای غربی در زندانهای ایران به سر میبرند. گروههای حامی حقوق بشر میگویند که این افراد همه بیگناه اند و بازداشت آنان بخشی از پالیسی گروگانگیری تهران برای امتیاز گیری است. فعالان حقوق بشر میگویند که احتمالاََ افرادی دیگر نیز در بازداشت مقامهای ایران قرار داشته باشند که از آنان خبری در دست نیست.
سیامک نمازی، امریکایی-ایرانیتبار، از اکتوبر ۲۰۱۵ به اینسو در بازداشت حکومت ایران به سر میبرد. تهران وی را به جاسوسی متهم کرده است، اتهامی که هم از سوی ایالات متحده و هم از سوی نمازی رد شده است.
علاوه بر نمازی، شماری از از شهروندان دوتابعیتی دیگر نیز در ایران زندانی استند که میتوان به مراد طاهباز، و عماد شرقی شهروندان ایرانی امریکایی، کامران قادری و مسعود مصاحب شهروندان ایرانی اتریشی، ناهید تقوی، شهروند ایرانی آلمانی، مهران روف، شهروند ایرانی بریتانیایی، و احمدرضا جلالی شهروند ایرانی سویدنی اشاره کرد.
ایالات متحده و کشورهای اروپایی، ایران را متهم میکنند که با بازداشت شهروندان دو تابعیتی و خارجی، اقدام به "گروگانگیری" میکند تا آنها را با زندانیان خود در دیگر کشورها مبادله کند. در سال ۲۰۱۵ همزمان با توافق هستهای، ایران پنج زندانی خارجی و دو تابعیتی را با زندانیان ایرانی در امریکا مبادله کرد.