ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، شام چهارشنبه ۲۸ سپتمبر (ششم میزان) اعتراضات در پی مرگ مهسا امینی را "اغتشاش" خواند و از اقدامات "قاطعانه" علیه افرادی هشدار داد که در این تظاهرات سهم گرفته اند.
رییسی در یک مصاحبهٔ تلویزیونی گفت که حدفاصل میان اعتراض و اغتشاش باید مشخص شود: "یک وقت اعتراض، نقد و سخن مخالفی وجود دارد که هیچ اشکالی ندارد و باید شنیده شود و شنیدن آن به اصلاح امور کمک میکند اما اغتشاش و بهم ریختن امنیت کشور و تعدی به مال و جان مردم به هیچ عنوان در هیچ کجای دنیا قابل قبول نیست."
رییس جمهور ایران ادعا کرد که کشورهای خارجی، بشمول ایالات متحده در عقب اعتراضات کنونی ایران قرار دارند. این در حالی است که ایرانیها نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها در اعتراض به مرگ این دختر ۲۲ ساله به تظاهرات و اعتراضات ادامه داده اند.
تظاهرات گسترده در ایران زمانی آغاز شد که مهسا امینی، جوان ۲۲ ساله، به دلیل عدم رعایت حجاب از سوی پولیس گشت ارشاد ایران بازداشت شد و سپس در نظارت این اداره جان باخت.
رییسی گفت که در مورد مرگ مهسا امینی تحقیقات جریان دارد و به زودی گزارش نهایی در این مورد نشر خواهد شد.
رییس جمهور ایران ادعا کرد که خانوادهٔ خانم امینی از تماسی که او با آنان داشت اظهار خرسندی کرده اند، اما والدین او روز گذشته با انتقاد از حکومت ایران، علیه پولیس گشت ارشاد این کشور شکایت درج کردند.
این در حالی است که در اوایل هفته، رییس قوهٔ قضاییهٔ ایران نیز اعتراضکنندگان را "آشوبگران" و "اغتشاشگران" خوانده و گفت که در مقابل آنان "قاطعانه" برخورد صورت خواهد گرفت.
اعتراضکنندگان در ۱۲مین روز تظاهرات شعارهای "زن، زندگی و آزادی" را سر داده و در برخی از کشورها زنان و مردان به رسم اعتراض موهای خود را کوتاه کردند.
گروههای حقوق بشر میگویند که در جریان سرکوب تظاهرات در ایران تا اکنون حد اقل ۷۶ نفر کشته شده اند.
حملهٔ ایران بر کردستان عراق
ایران که گروههای مسلح کرد را به شعلهور کردن نارامیها در این کشور متهم کرده است، به روز چهارشنبه در حملات فرامرزی منطقهٔ کردستان عراق را با میزاییلها و طیارههای بیسرنشین هدف قرار داد و سبب مرگ ۱۳ نفر شد.
ماموریت ملل متحد در عراق این حملات را تقبیح کرده و حکومت عراق نیز در اعتراض به این حملات، سفر ایران را احضار کرد.