ایران: حملات بر نیروهای امریکایی در منطقه ناشی از 'سیاست‌های اشتباه' امریکا است

پایگاه نظامیان امریکایی در عراق که آماج حملات راکتی قرار گرفت.

وزارت خارجۀ ایران با اشاره به حملات بر نیروهای امریکایی در عراق و جاهای دیگر در منطقه گفته است که این حملات از "سیاست‌های اشتباه" امریکا، به شمول حمایت آن کشور از جنگ اسراییل بر ضد حماس، ناشی می‌شود.

پس از آغاز جنگ میان گروه حماس و اسراییل به تاریخ هفتم اکتوبر، نیروهای امریکایی در عراق و سوریه هدف حملات متکرر قرار گرفته اند.

به گفتۀ مقام‌های اسراییلی، حماس در پی حمله بر خاک اسراییل، افزون بر کشتن ۱۴۰۰ نفر، کم از کم ۲۳۹ نفر دیگر را گروگان گرفته است.

در واکنش، اسراییل نوار غزه را که حماس بر آن کنترول دارد، آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است که به گفتۀ مقام‌های فلسطینی، تا روز دوشنبه ۳۰ اکتوبر (هشتم عقرب) بیش از ۸۳۰۰ فلسطینی در این حملات کشته شده اند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران، روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: ''اینکه آنها [امریکایی‌ها] می‌گویند که در برخی کشورهای منطقه مورد حمله قرار گرفتند واکنشی به حمایت‌های بی‌قید و شرطی است که از جنایات رژیم صهیونیستی و البته سیاست‌های اشتباه آنها در منطقه بوده است و امیدواریم که این سیاست‌ها را اصلاح کنند."

کنعانی با بیان اینکه "هرچه بکارید درو می‌کنید" از ایالات متحده خواست که از حمایت از اسراییل دست بردارد.

ایالات متحده تهران را به "تسهیل فعالانۀ" حملات بر نیروهای امریکایی در شرق میانه متهم کرده و گفته است که به این حملات پاسخ قاطعانه داده خواهد شد.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید بلینکن به ایران: امریکا به هر گونه حمله پاسخ قاطع خواهد داد 

هم اکنون ۲۵۰۰ نظامی امریکایی در عراق و ۹۰۰ نظامی دیگر امریکایی در سوریه مستقر اند و تلاش دارند تا از ظهور مجدد گروه دولت اسلامی (داعش) در منطقه جلوگیری کنند.

مقام‌های امریکایی روز پنجشنبه گفتند که دو موضع را در شرق سوریه که از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و گروه‌های وابسته به آن کار گرفته می‌شد، آماج حملات قرار داده است.

ایران که گروه حماس را از رهگذر مالی و نظامی حمایت می‌کند، حملۀ این گروه را بر اسراییل یک "پیروزی" خوانده است، اما دست داشتن در این حمله را رد کرده است.

ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، گفته است که ایران حمایت از گروه‌های مقاومت را مسوولیت خود می‌پندارد، اما به گفتۀ او، این گروه‌ها دیدگاه، تصمیم‌گیری و عملکرد مستقلانۀ خود را دارند.

همزمان با این، حدود ۲۰۰ نفر به شمول یهودیان ایرانی روز دوشنبه در یک کنیسه در تهران جمع شده و ضمن تقبیح "کشتار جمعی کودکان، زنان و مردم بی‌دفاع" خواستار آتش‌بس میان اسراییل و حماس شدند.

ایران از آغاز جنگ میان حماس و اسراییل هشدار داده است که تداوم این رویارویی منجر به گسترش درگیری‌ها در سایر بخش‌های منطقه می‌شود.