رییس جمهور ایران میگوید که سفر جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده به شرق میانه که امروز چهارشنبه ۱۳ جولای (۲۲ سرطان) آغاز شد، برای اسراییل امنیت به بار نخواهد آورد.
ابراهیم رییسی، در واکنش به سفر آقای بایدن به شرق میانه روز چهارشنبه گفت: "اگر رفتوآمدهای مقامات امریکایی به کشورهای منطقه برای تحکیم موقعیت رژیم صهیونیستی و عادیسازی روابط این رژیم با برخی کشورها است، تلاشهای آنها به هیچ عنوان برای صهیونیستها امنیتساز نخواهد بود."
آقای بایدن روز چهار شنبه برای یک سفر سه روزه وارد اسراییل شد و در جریان این سفر، با یایر لپید، صدر اعظم اسراییل و در کرانهٔ غربی رود اردن با مقامهای فلسطین دیدار خواهد کرد. سپس از آنجا مستقیم به عربستان سعودی پرواز خواهد کرد.
آقای بایدن در این مورد گفته است: "من نخستین رییس جمهوری خواهم بود که از اسراییل به جده پرواز خواهم کرد. این سفر همچنین نماد کوچکی از روابط نوپا و گامهایی در جهت عادیسازی روابط بین اسراییل و جهان عرب خواهد بود که حکومت من برای تعمیق و گسترش آن تلاش میکند."
بایدن روز یکشنبه ۱۰ جولای در مقالهای که در روزنامهٔ واشنگتن پوست نشر شد، گفت که هدفاش این است تا این دو کشور -اسراییل و عربستان- را با هم نزدیک کند.
ایران بارها از عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج فارس و اسراییل انتقاد کرده و آن را "خنجری از پشت" برای فلسطینیان خوانده است.
رییسی روز چهارشنبه تاکید کرد که کشورش "همه تحولات" منطقه را به دقت زیر نظر دارد و " از هیچ تحرکی غافل نیست".
او افزود: "بارها به کسانی که از سوی امریکاییها پیام آوردهاند گفتهایم که اگر کوچکترین حرکتی علیه تمامیت ارضی ایران انجام شود، با عکسالعمل قاطع ما مواجه خواهد شد."
این در حالی است که یایر لپید، صدراعظم اسراییل روز یکشنبه گفت که گسترش اقدامات مشترک برای مقابله با تهران در راس اجندای سفر بایدن قرار دارد.
قصر سفید نیز چند روز پیش گفته بود که بحث در مورد تقویت همکاری برای ایجاد یک ایتلاف متشکل از سیستمهای دافع هوای کشورهای شرق میانه، به ویژه در رابطه با مقابله با تهران، در صدر برنامه آقای بایدن قرار دارد.
ایران این طرح را به عنوان "تهدیدی" برای امنیت خود محکوم کرده و گفته است که ایجاد ایتلافهای منطقوی توسط امریکا امنیت منطقه را تضمین نمیکند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران روز چهار شنبه گفت: "سیاست تشکیل گروهها و بلاکها و ایجاد ایتلافهای نظامی بهویژه تحت نظارت یک کشور غیرمنطقهای، قطعاً به امنیت و ثبات کمک نمیکند."
کنعانی افزود: "امنیت نه خریدنی است و نه وارداتی، ما معتقدیم که ایجاد ثبات و امنیت در منطقه تنها از طریق همکاری جمعی کشورهای منطقه که صاحبان واقعی منطقه هستند محقق می شود."
پس از امضای "توافقات ابراهیم" روابط اسراییل با کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای عربی در حال گسترش است.
در ماه سپتمبر سال ۲۰۲۰ میلادی، امارات متحدهٔ عرب و بحرین در قصر سفید "توافقات ابراهیم" را با اسراییل امضا کردند. سپس سودان و مراکش در چارچوب این سند به ابتکار دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحدۀ امریکا، روابط خود را با اسراییل عادی کردند.
عربستان سعودی نیز برای پیوستن با این توافق تمایل نشان داد، اما گفته است که فقط در صورتی روابطاش را با اسراییل عادی خواهد ساخت که این کشور با فلسطینیها صلح کند.
روابط رسمی با عربستان سعودی یک کودتای دپلوماتیک بزرگ برای اسراییل تلقی خواهد شد. دولت سلطنتی عربستان سعودی به طور علنی تایید نکرده است که با اسراییل همکاری دارد .