وزارت خارجهٔ ایران حملات روز گذشتهٔ نیروهای امریکایی و بریتانیایی بر شورشیان حوثی را تقبیح کرده و اتهام وارد کرده است که این دو کشور در پی تشدید تنش و بحران در منطقه اند.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده روز گذشته گفت که نیروهای بریتانیایی و امریکایی ۱۸ موضع شورشیان حوثی را که از حمایت ایران برخوردار اند، هدف قرار دادند.
این قوماندانی گفته است که این حملات در پاسخ به موجی از حملات شورشیان حوثی بر کشتیهای تجارتی در بحیره سرخ انجام شد.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید امریکا و بریتانیا مواضع حوثیهای یمن را هدف قرار دادند
اما ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران گفت: "امریکا و انگلیس با اینگونه حملات، به دنبال تشدید تنش و بحران در منطقه، گسترش دامنه جنگ و بیثباتی، انحراف افکار عمومی از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و خرید فرصت برای تداوم جنایات جنگی این رژیم متهم به نسلکشی هستند."
او افزود که این گونه عملیات نظامی "خودسرانه و تجاوزکارانه" به جز تشدید ناامنی و بی ثباتی در منطقه، دستاوردی نخواهد داشت.
شورشیان حوثی گفته اند که حملات شان در حمایت از فلسطینیهایی است که از سوی اسراییل مورد حمله قرار گرفته اند.
ایران از شورشیان حوثی حمایت میکند، اما گفته است که در حملهٔ هفتم اکتوبر حماس بر اسراییل دست نداشته است.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که تندروان حماس به تاریخ هفتم اکتوبر بر اسراییل حمله کردند و به گفتهٔ مقامات اسراییلی ۱۱۴۰ نفر را کشتند که بیشتر آن غیرنظامیان بودند. مقامات اسراییلی همچنان مدعی اند که جنگجویان حماس در جریان حمله بر اسراییل کم و بیش ۲۴۰ نفر را گروگان گرفته اند که بیشتر از نصف آنان هنوز هم در بند حماس به سر میبرند.
مقامات صحی غزه که تحت کنترول گروه حماس اند، گفته اند که در جریان حملات اسراییلی تا اکنون حدود ۳۰ هزار نفر در غزه کشته شده اند که اکثریت شان زنان و کودکان بوده اند.
پس از حملهٔ روز گذشته بر شورشیان حوثی، لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده گفت که واشنگتن برای دفاع از جان افراد و جریان کشتیهای تجارتی در بحیرهٔ سرخ، در اتخاذ اقدامات مورد نیاز درنگ نخواهد کرد.
یحیی سریع، سخنگوی گروه شورشیان حوثی گفته است که حملات این گروه تا زمان توقف جنگ در غزه ادامه خواهد داشت.
در تهیهٔ این مطلب از گزارشهای فرانسپرس و ایرنا استفاده شده است.