ایران خواستار تبادلهٔ زندانیان با امریکا است 

حکومت ایران امیدوار است که مذاکرات غیر مستقیم با ایالات متحده منتج به نتایج مثبت برای تبادلهٔ زندانیان شود.

ایران در اوایل ماه جاری اعلام کرد که به میانجی‌گری عمان با تمرکز بر توافق هسته‌ای و تبادلهٔ احتمالی زندانیان با ایالات متحده وارد مذاکرات شده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران، امروز دوشنبه ۲۶ جون (پنجم سرطان) در یک نشست خبری گفت: "در گذشته و در مراحل مختلف تفاهماتی از طریق واسطه‌ها بین ایران و امریکا انجام شد، اما در زمان اجرا طرف امریکایی آماده تصمیم‌گیری و اجرای تفاهمات حاصله نبود؛ با این حال پیگیری این مساله همچنان در جریان است و با ایفای نقش طرف‌های دارای حسن نیت برای بازگشت این افراد به آغوش خانواده‌هایشان در تلاش استیم و باید ببینیم امریکا آمادگی چنین تصمیمی را دارد یا خیر؟"

در حال حاضر، حد اقل سه امریکایی ایرانی تبار در ایران زندانی اند، به شمول سیامک نمازی، تاجری که در سال ۲۰۱۵ بازداشت و سپس به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

ایران در جریان دو ماه گذشته، شش شهروند کشورهای اروپایی را از زندان آزاد کرده و در عوض آنان اسدالله اسدی، یک دپلومات ایرانی که در بلجیم به اتهام اعمال تروریستی زندانی بود،‌ از بند رها شد.

این در حالی است که گزارش‌هایی در مورد نزدیک شدن تهران و واشنگتن به یک توافقنامهٔ هسته‌ای نشر شده است که گویا جای توافقنامهٔ سال ۲۰۱۵ را خواهد گرفت، اما هر دو طرف این گزارش‌ها را رد کرده اند.

مقام‌‌های غربی و ایرانی گفته اند که این اقدامات به مثابهٔ یک "تفاهم" میان دو طرف خواهد بود نه یک توافق، زیرا توافق با ایران به منظوری کانگرس امریکا نیاز دارد، جاییکه شمار زیادی از قانونگذاران ایالات متحده مخالف امتیازدهی به ایران اند.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید امریکا و ایران برای رسیدن به یک 'تفاهم' مذاکره می‌کنند - مقام‌ها

واشنگتن که تا حالا نتوانسته توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران را احیا کند، امیدوار است برخی از محدودیت‌هایی را لغو کند تا جلو دسترسی ایران را به سلاح هسته‌ای بگیرد.

دونالد ترمپ در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی به گونهٔ یک جانبه از ‌این توافق بیرون شد و تعزیرات اقتصادی را دوباره بر ایران وضع کرد.

یک سال پس از آن، تهران در اقدام تلافی‌جویانه، فعالیت‌های هسته‌ای خود را بر خلاف مواد توافقنامه افزایش داد و تا حالا توانسته است یورانیم خود را به اندازه‌ای غنی کند که به گفتهٔ مقام‌های ایالات متحده، می‌توان از آن در ساختن سلاح هسته‌ای کار گرفت. با آنهم تهران همواره گفته است که برنامه‌ٔ هسته‌ای این کشور مقاصد صلح آمیز دارد.