ایران نظارت بر مکاتب بین‌المللی را سخت‌تر کرده است

IRAN

دولت ایران برای مبارزه با "غرب گرایی" نظارت بر مکاتب بین‌المللی را در آن کشور سخت‌تر و شمولیت ایرانی‌ها را در این مکاتب منع کرده است.

محافظه کاران این اقدام را تضیف کنندهٔ ارزش‌های اصلی انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ می‌دانند.

این اقدامات جدید، مکاتب بین‌المللی را با مشکل مواجه کرده چون اکثر دانش‌آموزان آنان ایرانی‌ها بودند.

مکتب فرانسوی در شمال تهران اکنون تنها ۶۰ دانش‌آموز دارد در حالیکه ۳۵۹ دانش‌آموز در ابتدای سال تحصیلی ثبت نام کرده بودند.

مکتب آلمانی از جمله مدارسی است که بیشتر تحت تاثیر این تصمیم قرار گرفته است، چون از ۳۸۰ شاگرد تنها توانسته ۵۰ تن آنان را بپذیرد.

پدر دو دانش‌آموز ایرانی که به مکتب فرانسوی می‌رفتند، می گوید: "وضعیت بسیار سختی است. ما نمی‌دانیم با فرزندانمان که ناگهان از مکتب رفتن محروم شده اند، چه کنیم."

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در ایران ۱۲ مکتب بین‌المللی از جمله هشت مکتب در تهران فعالیت داشت که قبل از اجرایی شدن این اقدامات جدید بیش از ۲۰۰۰ دانش‌آموز داشتند. اما اکنون تنها ۱۰ در صد شاگردان، تحت مقررات جدید، می‌توانند در این مکاتب درس بخوانند.

بر اساس قوانین وضع شده توسط شورای عالی آموزش و پرورش ایران، تنها اتباع خارجی مقیم ایران و دانش آموزان ایرانی که بخشی از تحصیلات خود را در خارج از کشور انجام داده اند، مجاز به ثبت نام در مکاتب بینالمللی اند.

این قوانین بر دانشجویان ایرانی که دارای پاسپورت‌های خارجی نیز هستند، تاثیر می‌گذارد، زیرا ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد.

در بیانیه‌ای که در خبرگزاری تسنیم نشر شده، آمده است که مکاتب بین المللی در "نقض آشکار" با مقررات ایران بوده اند.

بیانیه می‌افزاید: "هیچ یک از کتب رسمی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش در این مکاتب تدریس نمی‌شود."