حشد الشعبی خواهان خروج نیروهای ایتلاف به رهبری امریکا از عراق شد

فالح الفیاض، رهبر گروه حشد الشعبی حین ایراد خطابه در مراسم فاتحه شبه نظامیان کشته شده این گروه در حملات ایالات متحده

فالح الفیاض، رهبر ایتلاف حشد الشعبی، که حامی ایران است، روز یکشنبه چهارم فبروری (۱۵ دلو) خواهان خروج نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده از عراق شد.

الفیاض، در مراسم تدفین اعضای گروه حشد الشعبی که در حملات ایالات متحده کشته شده اند، ادعا کرد که ایالات متحده "دفاتر اداری، یک شفاخانه مربوط به گروه حشد الشعبی و نیروهایی را که وظیفهٔ شان حفاظت از سرحدات بود" هدف قرار دادند. او هشدار داد که "هدف قرار دادن حشد الشعبی، بازی کردن با آتش است".

ایالات متحده در واکنش به حملات بر یک پایگاه نظامی در اردن که منجر به کشته شدن سه نظامی امریکایی شد، روز جمعه مواضع گروه‌های تحت حمایت ایران را در آماج حملات قرار داد.

شبه نظامیان حشد الشعبی، که حامی ایران بوده و اکنون در بدنهٔ قوای مسلح عراق مدغم شده اند، از کشته شدن کم از کم ۱۶ و زخمی ۳۶ عضو این گروه در حملات روز جمعهٔ ایالات متحده بر مواضع این گروه خبر داده اند.

الفیاض گفت که صدراعظم عراق را تشویق می‌کند تا هر آنچه در توان دارد برای دفاع از "عزت و حاکمیت عراق" انجام دهد و به گفتهٔ وی اینکار تنها با "خروج تمام نیروهای ایتلاف از عراق" ممکن است.

نیروهای ایتلاف به رهبری ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ به هدف مبارزه با گروه دولت اسلامی یا داعش که بخش‌هایی از عراق و سوریه را تصرف کرده بود، ایجاد شد. شبه نظامیان حشدالشعبی نیز در شکست جنگجویان داعش در عراق نقش داشت.

در چارچوب ایتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش، هم اکنون حدود ۲۵۰۰ نظامی امریکایی در عراق و ۹۰۰ نظامی دیگر امریکایی در سوریه مستقر است.

تنش میان حکومت ایالات متحده و حکومت عراق، در طول ماه های اخیر بعد از آن عمیق‌تر شد که واشنگتن در پاسخ به حملات متعدد بر نظامیان به رهبری ایالات متحده، حملاتی را بر مواضع گروه‌های تحت حمایت ایران در عراق انجام داد.

پس از آغاز جنگ میان حماس و اسراییل در هفتم اکتوبر سال گذشته، حملات گروه‌هایی که از سوی ایران حمایت می‌شوند، بر نیروهای امریکایی مستقر در شرق میانه افزایش یافته است و نظامیان امریکایی نیز در پاسخ به این حملات، همواره مواضع این گروه‌ها را آماج حملات قرار داده اند.

در پی، تقاضاهای مکرر محمد شیاع السودانی، صدراعظم عراق، برای تعین تقسیم اوقات خروج نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده از عراق، واشنگتن و بغداد، از اواخر ماه گذشته، مذاکرات را در مورد آیندهٔ حضور این نیروها در عراق آغاز کردند.