وزیر خارجهٔ عراق: پالیسی امریکا و عراق در مورد ایران متفاوت است

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ امریکا و فواد حسین، وزیر خارجهٔ عراق

فواد حسین، وزیر خارجهٔ عراق می‌گوید که پالیسی واشنگتن در قبال ایران متفاوت‌تر از سیاست بغداد است.

فواد حسین که قرار است در جریان هفتهٔ جاری به واشنگتن سفر کرده و در مورد مشکلات اقتصادی و مبارزه با پول‌شویی با مقامات امریکایی صحبت کند، در مصاحبهٔ با سرویس کردی صدای امریکا گفت که لازم نیست دو کشور روی همه موضوعات با هم توافق نظر داشته باشند.

او افزود: "آن‌ها (امریکا) پالیسی‌های خود را دارند. به گونهٔ مثال، آنان در قبال روسیه و در قبال ایران پالیسی‌های خود را دارند. برای ما، ایران یک کشور همسایه است و ما با آنان به گونهٔ متفاوت برخورد می‌کنیم. این یک واقعیت است."

با آنهم او افزود که توافقاتی میان دو کشور صورت گرفته و مقامات امریکایی برخی از پالیسی‌های عراق را حمایت کرده اند و بغداد بعضی از پالیسی‌های امریکا را درک کرده است.

حسین افزود که تیم او در مورد کاهش گستردهٔ ارزش دینار در مقابل دالر امریکایی با مقامات امریکایی صحبت کرده است، موضوعی که با پول‌شویی ایران بستگی دارد.

وزیر خارجهٔ عراق گفت که بانک مرکزی کشورش اقداماتی را در این راستا روی دست گرفته و دینار به تدریج در حال ثابت شدن است.

حسین که در گذشته منحیث وزیر مالیهٔ عراق ایفای وظیفه کرده است گفت که سیستمی به کار انداخته شده است که با استفاده از آن امریکا و عراق می‌توانند تردد دالر را نظارت کنند.

او افزود: "تحت سیستم جدید، تردد دالر بدون آنکه حکومت عراق و وزارت مالیهٔ امریکا در مورد آن آگاهی نداشته باشد، دشوارتر خواهد بود."

این مقام عراقی گفت که بر اساس این سیستم انتقال دالر از عراق تنظیم می‌شود.

مقامات عراقی در این اواخر با مقامات امریکایی ملاقات و تلاش کردند در مورد اصلاحاتی در سکتور بانکداری عراق و تعهد دو جانبه در مبارزه با پول‌شویی و تمویل دهشت افگنی صحبت کنند.

براین نیلسن، معاون وزارت مالیهٔ امریکا در امور استخبارات مالی و دهشت افگنی در اوایل ماه جاری با علی العلاق، رییس بانک مرکزی عراق، ملاقات کرد.

وزارت مالیهٔ امریکا با نشر اعلامیه‌ای گفت که نیلسن از تعهد عراق برای بهبود سکتور بانکداری در مطابقت با معیار‌های بین المللی و همکاری متداوم برای عصری سازی بانکداری این کشور تمجید کرد.

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده هفتهٔ گذشته پس از ملاقات با فواد حسین تعهد کرد که با مقامات عراقی در بخش تقویت اقتصاد این کشور و ادغام و استقرار مجدد آن در منطقه کار خواهد کرد.

وزیر خارجهٔ عراق در پاسخ به پرسشی در مورد نگرانی امریکا در خصوص تردد دالر امریکایی به ایران گفت که عراق یک کشور وارداتی است و اگر دالر در بخش تجارت به کشورهای دیگر انتقال می‌یا‌بد اشکالی ندارد.

با آنهم او افزود: "در گذشته میکانیزمی برای چگونی بیرون شدن دالر از بانک مرکزی وجود نداشت که کی آنرا از بازار عراق دریافت می‌کند و چگونه به خارج می‌رود. اکنون، برای تنظیم تردد دالر میکانیزمی ایجاد شده است. این میکانیزم به تدریج بیرون رفتن دالر از طریق قاچاق و سایر مقاصد را کنترول می‌کند."

حضور نیروهای امریکایی

با وجود آنکه برخی از گروه‌ها در عراق خواهان بیرون شدن نیروهای خارجی از این کشور اند، وزیر خارجهٔ عراق گفت که به حضور نیروهای امریکایی برای امنیت و علایق نظامی این کشور، نیاز است.

او گفت که نیروهای امریکایی که در عراق حضور دارند، نیروهای محاربوی نیستند بلکه آنان بر اساس توافق دوجانبه نیروهای عراقی و پیش‌مرگه‌های کرد را مشوره و آموزش می‌دهند.

این مقام عراقی افزود که این نیروها در بخش تشریک استخبارات، به ویژه در خصوص تروریست‌های گروه داعش با عراق کمک می‌کنند.