حضور داوطلبان غربی در جبهۀ رقه علیه داعش

نیرو های کــُرد سوری در حواشی شهر رقه، پایتخت خودخواندۀ گروه دولت اسلامی

با شدت گرفتن جنگ برای آزاد ساختن شهر رقه در سوریه از چنگ داعشیان، حضور جنگجویان داوطلب خارجی در برابر تندروان گروۀ داعش نیز پر رنگتر شده است.

جنگجویان سوری که حمایت امریکا را باخود دارند، در برابرتندروان گروۀ دولت اسلامی یا داعش در شهر رقۀ سوریه میجنگند. گروۀ داعش رقه را مرکز خلافت خود خواندۀ خود در سوریه اعلام کرده است.

اما در این مبارزه جنگجویان سوری نه تنها حمایت مالی یا تجهیزاتی غرب را دارند، بلکه شماری از جنگجویان داوطلب امریکا و بریتانیا عملاً دوشادوش این سوری ها میجنگند.

میسر گیفورد، که قبلاً مصروف تبادلۀ اسعار در شهر لندن بود، میگوید در سال دوهزارو چهارده بادیدن تصاویر ایزیدی های بیجا شده در عراق وسوریه، تصمیم گرفت که با جنگجویان کرد سوریی یکجا شود.

پس از سپری کردن سه سال و پشت سرگذاشتن چندین نبرد، او حالا یکی از جنگجویان داوطلب خارجی است که در خطوط مقدم جبهه با نیروهای دموکراتیک سوریه یکجا از شهر رقه دفاع میکند.

برای میسر گیفورد بریتانیایی، بزرگترین دست آورد، "یک آیندۀ صلح آمیز در سوریه" است. او میگوید که خواستار جنگ با داعشیان بود.

در کنار میسر گیفورد، دو تن از جنگجویان داوطلب امریکایی نیز منحیث نشان زنان با جنگجویان سوری یکجا در برابر داعشیان قراردارند. این جنگجویان امریکایی که کیون هاورد و تیلور هودسن نام دارند، از ایالت کالیفورنیا به شهر رقه آمده اند.

کیون هاورد میگوید که خواهر خوردسال یک دوست اش چند سال پیش در یک حملۀ دهشت افگنی در پاریس کشته شد. هاورد از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ در عراق جنگیده و در آنجا نیز دوستانی را از دست داده است. وی میگوید: "برای من حضور در رقه، ادامۀ همان جنگ است. فکر میکنم که اگر یک کار ناتمام باقی بماند، تا آخر عمر ناتمام خواهد ماند."

با در نظرداشت مقاومت گروه داعش در شهر موصل عراق، تصرف شهر رقه به درازا خواهد کشید. اما تصرف مجدد این شهر، شکست بزرگی به گروه تندرو داعش خواهد بود.