پیشروی نظامیان اسراییلی در رفح؛ بلینکن: هیچ طرحی برای حفاظت غیرنظامیان فلسطینی وجود ندارد

جنگ میان اسراییل و حماس سبب تخریبات گسترده و آواره شدن اکثر فلسطینیان ساکن در غزه شده است.

در حالیکه نظامیان اسراییلی در شهر رفح واقع در جنوب غزه پیشروی دارند، انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، گفته است که اسراییل هیچ طرح معتبری را برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی پیشکش نکرده است.

نظامیان اسراییلی به حدود ۳۰۰ هزار باشندهٔ شرق شهر رفح دستور داده است تا به سمت شمالغرب این شهر و در امتداد سواحل بحیرهٔ مدیترانه بروند.

در همین حال، انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز یکشنبه ۱۲ می (۲۳ ثور) در صحبت با شبکهٔ خبری ان‌بی‌سی گفت که اسراییل طرح مشخص برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی و فراهم آوری کمک‌های بسندهٔ بشری به آنان ندارد.

بلینکن گفت که حتا اگر اسراییل در رفح اقدام جدی نظامی را روی دست بگیرد، هنوز هم هزاران جنگجوی مسلح حماس باقی خواهند ماند. او گفت: "ما شاهد این وضعیت پس از عملیات تصفیوی اسراییل در شمال غزه بودیم، حتا در خان یونس، حماس دوباره برگشت."

او گفت که در نبود طرح محافظتی، خطر جدی آسیب رسیدن به غیرنظامیان فلسطینی وجود دارد. ایالات متحده همواره از پیامدهای ناگوار آسیب به غیرنظامیان در پی عملیات تمام عیار اسراییل بر رفح هشدار داده است.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، به خاطر هراس از تلفات غیرنظامیان فلسطینی، ارسال ۳۵۰۰ بم ۲۲۷ کیلوگرامی و ۹۰۷ کیلوگرامی را به اسراییل متوقف کرد. بایدن همچنان هفتهٔ گذشته گفت که اگر اسراییل عملیات نظامی را بر رفح آغاز کند، ارسال برخی تسلیحات امریکایی به آن کشور متوقف خواهد شد.

اسراییل و حماس به خاطر رسیدن به توافق آتش‌بس و رهایی گروگان‌ها از بند گروه حماس سرگرم مذاکرات اند. با اینحال، بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، گفته است که عملیات نظامی تا زمانی ادامه خواهد یافت که گروه تندرو حماس به کلی نابود شود.

بلینکن ضمن هشدار از ادامهٔ وضعیت موجود گفت که سریع‌ترین راه برای ختم جنگ این است که حماس تمام گروگان‌ها را رها کند و سپس آتش‌بس نافذ شود که می‌توان آن را به یک وضعیت ثابت و پایدار متحول کرد. او گفت که حماس تظاهر می‌کند که با این طرح علاقمند است، اما به گفتهٔ او، در عمل قطعاً مخالف این طرح است.

سیاستمداران امریکایی در خصوص پالیسی حکومت ایالات متحده در قبال اسراییل اختلاف نظر دارند.

برنی سندرز، سناتور مستقل، به شبکهٔ ان‌بی‌سی گفت که نباید هیچ کمک نظامی ایالات متحده به اسراییل فراهم شود. او گفت: "اسراییل جنگ را علیه تمام مردم فلسطین به راه انداخته است و نتایج آن قطعاً فاجعه‌بار بوده است."

لندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، جنگ اسراییل-حماس را با جنگ دوم جهانی تشبیه کرده و به شبکهٔ خبری ان‌بی‌سی گفت: "چرا ما دو بم هسته‌ای را بر هیروشیما و ناگاساکی پرتاب کردیم؟ تا جنگی را خاتمه بدهیم که باخت آن را تحمل کرده نمی‌توانستیم...آن تصمیم درستی بود. ...اسراییل باید برای زنده نگه داشتن دولت یهودی، هرآنچه را لازم است، انجام دهد."

جنگ میان اسراییل و حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ زمانی آغاز شد که جنگجویان حماس بر اسراییل حمله کرده و به گفتهٔ مقام‌های اسراییلی، ۱۱۷۰ نفر را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز در انتقامجویی از این حمله، در بیش از هفت ماه گذشته، نوار غزه را آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است که در اثر آن، به گفتهٔ مقام‌های فلسطینی،‌ بیش از ۳۵هزار نفر به شمول غیرنظامیان و جنگجویان کشته شده اند.