سفیران اسراییل و ایران روز یکشنبه ۱۴ اپریل (۲۶ حمل) در جریان نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد یکدیگر را به تهدید صلح در شرق میانه متهم کردند.
گیلاد اردان، سفیر اسراییل در ملل متحد، در این نشست اضطراری گفت: ''نقاب از چهره برآمد. ایران، تمویل کننده درجه یک ترویزم چهره واقعی خود را برای بی ثباتی در منطقه و جهان برملا کرد.''
او در واکنش به حملات ایران بر اسراییل از شورای امنیت این سازمان خواست تا در مقابل تهران دست به کار شود. اردان از این شورا خواست تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را درج سازمانهای تروریستی کند.
سفیر اسراییل در ملل متحد گفت: ''قبل از اینکه بسیار دیر شود، [شورای امنیت سازمان ملل متحد]همه تعزیرات ممکن را بر ایران وضع کند.''
در واکنش به اظهارات سفیر اسراییل در ملل متحد، امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در این سازمان، تاکید که جمهوری اسلامی از "حق ذاتی" برای دفاع از خویش کار گرفته است.
ایروانی افزود: ''شورای امنیت...در انجام وظایف خود برای حفظ صلح و امنیت بین المللی ناکام ماند."
این دپلومات ایرانی گفت که تهران به جز پاسخ در برابر اسراییل ''هیچ گزینه'' نداشت. او مانند سایر مقامات ایران تاکید کرد که کشورش در صدد تشدید جنگ نیست، اما در برابر هرگونه تهدید پاسخ خواهد داد.
سفیر ایران در ملل متحد همچنین گفت: '' زمان آن فرا رسیده است که شورای امنیت مسوولیت خود را بر عهده بگیرد و به تهدید واقعی صلح و امنیت بین المللی رسیدگی کند.''
او گفت که شورای امنیت باید اقدامات فوری تبیهی را روی دست بگیرد و اسراییل را وادار کند تا ''نسل کشی مردم غزه" را متوقف کند.
در همین حال، رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در ملل متحد، ضمن محکوم کردن حملات ایران بر اسراییل گفت: ''ما منحیث اعضای شورای امنیت مسوولیت دسته جمعی داریم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران از قطعنامههای شورای امنیت پیروی میکند و تخطی از منشور [ملل متحد] را متوقف میکند.''
او همچنین گفت که ایالات متحده در روزهای آینده اقدامات اضافی را بررسی خواهد کرد تا ایران را حسابده قرار بدهد.
چین و روسیه، دو عضو دایمی شورای امنیت ملل متحد که حامیان ایران پنداشته میشوند، حملات مستقیم و گسترده جمهوری اسلامی علیه اسراییل را ''تلافیجویانه'' خواندند و از محکوم کردن آن اجتناب کردند.
نشست اضطراری شورای امنیت پس از آن به درخواست اسراییل برگزار شد که ایران روز شنبه در یک اقدام بی سابقه خاک اسراییل را آماج حملات طیارههای بیسرنشین (درون) و میزایلها قرار داد.
پیتر لرنر، سخنگوی وزارت دفاع اسراییل، روز یکشنبه گفت که ایران مجموعا با ۱۷۰ طیاره بی سرنشین، ۱۲۰ میزایل بالستیک و ۳۰ میزایل کروز بر اسراییل حمله کرد. او گفت اکثر این راکتها و درونها از خاک ایران و شماری هم توسط نیروهای نیابتی ایران از عراق و یمن به سمت اسراییل پرتاب شده است. به گفتهٔ لرنز، ۹۹ درصد این درون ها و راکتها قبل از این به خاک اسراییل اصابت کنند، رهگیری و در هوا منهدم شدند.
تهران گفته است که حملات روز گذشته در انتقامجویی از حملهٔ اسراییل بر قنسولگری این کشور در دمشق، پایتخت سوریه، انجام شد که در آن هفت عضو سپاه پاسداران ایران، از جمله محمدرضا زاهدی، فرمانده ارشد نیروی قدس و معاونش، کشته شدند. اما اسراییل مسوولیت آن حمله را بر عهده نگرفته است.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.