وزارت صحت غزه که زیر ادارهٔ حماس است و اردوی اسراییل روز شنبه ۲۸ دسمبر (هشتم جدی) گفتند که نیروهای اسراییل طی عملیاتی در شفاخانهٔ کمال عدوان در نوار غزه، بیش از ۲۴۰ فلسطینی، به شمول دهها کارمند طبی و رییس این شفاخانه را دستگیر کرده است.
نیروهای اسراییلی روز جمعه "عملیات ویژهای" را بر شفاخانهٔ کمال عدوان آغاز کردند و گفتند که حماس از این شفاخانه به عنوان مرکز فرماندهی استفاده میکرد.
وزارت صحت غزه گفت که در مورد سلامت حسام ابوصفیه، رییس این شفاخانه نگران است، زیرا بعضی از کارمندان که توسط اردوی اسراییل در اواخر روز جمعه آزاد شدند، گفته اند که او توسط سربازان اسراییلی لت و کوب شده است.
اردوی اسراییل روز شنبه گفت که حمله خود را به "یک مرکز فرماندهی حماس" در شفاخانه پایان داده و رییس آن را به اتهام همکاری با یک گروه فلسطینی بازداشت کرده است.
سازمان جهانی صحت روز شنبه گفت که شفاخانه کمال عدوان -آخرین مرکز بزرگ صحی شمال غزه - به دنبال یک حمله نظامی اسراییل از خدمات بازماند و "اکنون خالی" است.
سازمان جهانی صحت در بیانیهای گفته است که از حملهٔ روز جمعه "وحشت زده" شده و افزوده که "شفاخانه ها یک بار دیگر به میدان جنگ تبدیل شده اند".
در بیانیه آمده است: "فلج کردن سیستماتیک سیستم صحی و محاصره بیش از ۸۰ روز شمال غزه، زندگی ۷۵ هزار فلسطینی باقی مانده در این ساحه را در معرض خطر قرار می دهد."
سازمان جهانی صحت گفته است که ۱۵ بیمار وخیم، ۵۰ پرستار و ۲۰ کارمند صحی روز جمعه به شفاخانهٔ اندونیزیا انتقال شده که آن شفاخانه نیز "تخریب شده و غیرفعال" است.
در بیانیه آمده است: "تحرک و تداوی این مریضان وخیم در چنین شرایطی خطرات جدی را برای حیات آنها به همراه دارد."
بیانیه میافزاید: "سازمان جهانی صحت عمیقاً در مورد سلامتی آنها و همچنان رییس شفاخانه کمال عدوان نگران است."
سازمان صحی جهان گفته است که گزارشهای اولیه حاکی از آن است که برخی از مناطق این شفاخانه در جریان این حمله سوخته و به شدت آسیب دیده است.
این سازمان گفته است: "برعلاوه، گزارش شده است که بعضی از مردم برهنه شده و مجبور به رفتن به طرف جنوب غزه شده اند."
سازمان جهانی صحت گفت: "پس از آن که شفاخانههای کمال عدوان و اندونیزیا کاملاً از ارایهٔ خدمات عاجز شدند، و شفاخانه العوده که به سختی قادر به فعالیت است و به دلیل حملات هوایی اخیر به شدت آسیب دیده است، مراقبت های صحی برای کسانی که در شمال غزه هستند در حال رسیدن به نقطه شکست است."
این سازمان خواستار حمایت از شفاخانهها در شمال غزه شده تا بتوانند دوباره فعال شوند و گفته است که مراکز صحی، کارگران و بیماران "باید فعالانه محافظت شوند و هرگز مورد حمله قرار نگیرند و نه برای اهداف نظامی استفاده شوند"، اما به گفتهٔ این سازمان چنین فراخوانها "ناشنیده باقی میماند".
جنگ در غزه در پی حملۀ تندروان حماس بر اسراییل در هفتم اکتوبر سال گذشته که به گفتۀ مقامهای اسراییلی منجر به کشته شدن ۱۲۰۸ نفر و گروگان گرفته شدن ۲۵۱نفر شد، آغاز شد.
اسراییل در پاسخ به حملۀ حماس در بیش از یک سال گذشته، نوار غزه را که حماس بر آن کنترول دارد، آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است.
وزارت صحت غزه گفته است که شمار مجموعی کشته شدگان در غزه به بیش از ۴۵۴۰۰ نفر رسیده که اکثریت شان زنان و کودکان اند.
این وزارت همچنان گفته است که در بیش از ۱۴ ماه جنگ بین اسراییل و حماس کم از کم ۱۰۷۹۴۰ نفر زخمی شده اند.
در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری رویترز و فرانس پرس استفاده شده است.