با وجود مخالفت ایالات متحده، اسراییل حملات تازه را شب گذشته هشتم فبروری (۱۹ دلو) بر جنوب شهر رفح در نوار غزه انجام داد.
به گفته شاهدان و مقامات صحی غزه، در اثر این حملات دستکم هشت نفر به شمول زنان و کودکان کشته شده اند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است که این حملات یک ساختمان مسکونی و ساختمان یک مکتب را در شهرک مرکزی زوایده هدف قرار داده است.
این حملات چند ساعت پس از آن صورت گرفت که جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، به شدت از حملات نظامی بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، انتقاد کرد. حملاتی که در بیش از چهار ماه گذشته، سبب کشته شدن نزدیک به ۲۸ هزار نفر شده که اکثر آنان غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان اند.
بایدن پنجشنبه شب به وقت واشنگتن دیسی در پاسخ به سوالی گفت: "قسمی که می دانید، من باور دارم که واکنش [اسراییل ] در غزه، در نوار غزه، بیش از حد بوده است."
بایدن افزود که از یک آتش بس موقت در ازای آزادی گروگانهای حماس و فلسطینیها از زندانهای اسراییل حمایت کرده است. با این حال، نتنیاهو این پیشنهاد را رد کرد و شرایط حماس را "فریبنده" خواند.
رییس جمهور ایالات متحده همچنین گفت که برای رهایی گروگانها از نزد گروه حماس، آزادی زندانیان فلسطینی از محابس اسراییل و آتشبس در نوار غزه " من به صورت خستگیناپذیر روی این توافق کار کردهام." بایدن افزود که تلاش کرده است تا کمکهای بشردوستانه به مردم در غزه افزایش پیدا کند.
بایدن به اشتباه عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور مصر را، رییس جمهور مکسیکو خطاب کرد و گفت: "در ابتدا، رییس جمهور مکسیکو، سیسی، نمی خواست دروازه را برای ورود مواد بشردوستانه باز کند. من با او صحبت کردم. او را قناعت دادم تا دروازه را باز کند. و با [نتانیاهو] صحبت کردم تا دروازه طرف اسراییلی را باز کند."
قصر سفید در اوایل روز پنجشنبه هشدار شدیدی به اسراییل داد و به حکومت نتنیاهو توصیه کرد که عملیات نظامی خود را در رفح واقع در امتداد مرز با مصر گسترش ندهد. رفح پناهگاهی برای بیش از نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه است.
در همین حال، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، گفت: "بدون توجه کامل برای محافظت از غیرنظامیان در این مقیاس در غزه، عملیات نظامی در حال حاضر برای آن مردم یک فاجعه خواهد بود، و این چیزی نیست که ما از آن حمایت کنیم."
کربی افزود: "در زمان و تحت شرایط کنونی که بیش از یک میلیون و شاید هم یک و نیم میلیون فلسطینی به رفح پناه برده اند، انجام هرگونه عملیات بزرگ نظامی بر این ساحه، آن هم بدون در نظر گرفتن مصوونیت [آوارگان] یک فاجعه خواهد بود و ما از آن حمایت نمیکنیم."
سخنگوی شورای امنیت قصر سفید اظهارات انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد، را نیز بازتاب کرد. گوتیرش روز پنجشنبه هشتم فبروری نه تنها خواهان آتشبس در غزه شد، بلکه هشدار داد که اگر اسراییل بر منطقه رفح عملیات نظامی را انجام بدهد، این اقدام سبب فاجعه خواهد شد.
با وجودیکه در روزهای اخیر تلاشهای زیادی برای برقراری آتشبس میان اسراییل و حماس صورت گرفته است، دو جناح به شرایط یک دیگر تن نداده اند.
حماس روز گذشته از طریق میانجیهای قطری و مصری پیشنهاد کرده بود که آتشبس چهار و نیم ماهه نافذ شود که در این جریان تمام گروگانها رها شده و نیز نظامیان اسراییلی از نوار غزه بیرون شوند.
اما صدر اعظم اسراییل گفته است که "تسلیم شدن به خواستههای عجیب حماس" به مثابۀ "دعوت به کشتار دیگر" است. او که همواره به نابودی کامل حماس عهد کرده است، به نظامیان کشورش گفته است که در چند ماه آینده به پیروزی کامل در غزه دست خواهند یافت.