صحبت صدراعظم اسراییل با رییس جمهور امریکا در مورد داعش و ایران

دفتر صدراعظم اسراییل گفته است که رهبران دو کشور روز یکشنبه از طریق تیلفون در مورد کشته شدن رهبر داعش و فعالیت های نظامی ایران صحبت کردند

نفتالی بنیت، صدر اعظم اسراییل،‌ روز یکشنبه ششم جنوری (۱۷ دلو) به جو بایدن، رییس جمهور امریکا، به خاطر حملهٔ مرگبار هفته گذشته در سوریه که سبب کشته شدن رهبر گروه دولت اسلامی شد، تبریک گفت.

دفتر صدراعظم اسراییل روز یکشنبه اعلام کرد که آقای بنیت از طریق یک تماس تیلفونی به رییس جمهور بایدن گفت که با کشته شدن رهبر داعش‌"جهان حالا یک مکان امن تر است" و از "عملیات جسورانهٔ قوای ایالات متحده" نیز سپاس‌گزاری کرد.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده،‌ پنجشنبهٔ گذشته سوم فبروری (۱۴ دلو)‌ گفت که به دستور او با اجرای یک عملیات ویژه ضدتروریستی در سوریه،‌ ابو ابراهیم الهاشمی القریشی، رهبر داعش،‌ رهبر گروه داعش کشته شده است.

دفتر صدر اعظم اسراییل گفته است که آقای بنیت با رییس جمهور بایدن همچنین درمورد فعالیت‌های نظامی ایران در شرق میانه و تلاش‌ها برای ممانعت از برنامهٔ هسته‌ای ایران نیز صحبت کرده است.

اسراییل و ایران دشمنان سرسخت همدیگر اند و مقام‌های اسراییلی نگرانی‌های جدی خود را در مورد تلاش‌های تحت رهبری ایالات متحده برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهان مطرح کرده است.

اسراییل که حتا با توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ مخالفت جدی داشت، معتقد است که هرگونه تلاش برای احیای این توافق، مانع دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای نخواهد شد.

اسراییل همچنین گفته است که هرگونه توافق با ایران باید به فعالیت‌های نظامی ایران در سراسر منطقه نیز رسیدگی کند به شمول ساخت میزایل‌های دور برد ایران که می تواند اسراییل را هدف قرار بدهد.

صدراعظم بنیت در اوایل صبح یکشنبه به وقت محل گفت که اسراییل مذاکرات قدرت‌های جهان با ایران در ویانا، پایتخت اتریش، را از نزدیک زیر نظر دارد و تاکید کرد که اسراییل به هرگونه توافقی که میان قدرت‌های جهان و ایران صورت بگیرد، متعهد نیست.

اسراییل بار‌ها تهدید کرده است که در صورت ضرورت، ایران را هدف حمله قرار خواهد داد تا مانع برنامه هسته‌ای آن کشور شود. اما مقام‌های ایران گفته اند که برنامهٔ هسته‌ای آن کشور فقط به "مقاصد صلح آمیز" است.

آقای بنیت روز یکشنبه در کابینهٔ کشورش گفت: "هرکسی فکر می‌کند که چنین توافق باعث افزایش ثبات در منطقه می شود، در اشتباه است". او تاکید کرد که اسراییل صرف نظر از اینکه توافق با ایران صورت بگیرد یا خیر، حق خود می‌داند تا در صورت ضرورت، در برابر ایران عمل کند.

بر اساس توافق هسته‌ای ایران که در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا شد، تعزیرات اقتصادی غرب علیه ایران لغو شد و در عوض تهران تعهد کرد تا غنی‌سازی یورانیم خود را که از آن در ساختن سلاح هسته‌ای کار گرفته می‌شود، محدود کند.

اما دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، در ماه می ۲۰۱۸ میلادی به طور یک‌جانبه از این توافق بین‌المللی بیرون شد و به تدریج تعزیرات شدید اقتصادی را بر ایران وضع کرد.

ایران در یک اقدام تلافی جویانه، غنی‌سازی یورانیم خود را از سرگرفت؛ مواد کیمیایی که از آن در تولید سلاح هسته‌ای کار گرفته می‌شود.

در دور آخر مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای ایران، امریکا حاضر شده است تا تعزیراتی را که علیه تهران وضع شده است، لغو کند.

اما ایران از ایالات متحده خواسته است تا ضمانت بدهد که امریکا در آینده از این توافق بیرون نخواهد شد، تقاضایی که تا حال از سوی واشنگتن پذیرفته نشده است.