اسرائیل انبار مهمات حزب الله لبنان را در سوریه از بین برد

وزیر دفاع اسرائیل به گونه‌ای دخالت کشورش را در این حمله تایید کرده است

قوای اسرائیلی روز پنجشنبه یک انبار مهمات گروه حزب الله لبنان را در نزدیکی میدان هوایی دمشق، پایتخت سوریه، هدف قرار داد.

شورشیان سوری و منابع استخباراتی گفته اند که این انبار سلاح از سوی ایران و توسط طیارۀ باربری نظامیان ایرانی به ساحه فرستاده شده بود.

نوار ویدیویی که از سوی تلویزیون لبنان بخش و در رسانه های اجتماعی نیز شریک شد، نشان می دهد که این حمله موجب انفجار مهمات و آتش سوزی نیز گردیده است.

رسانه های حکومتی سوریه گزارش داده اند که حملۀ اسرائیل یک منطقۀ نظامی را در جنوب غرب میدان هوایی دمشق، هدف قرار داده است، اما در مورد سلاح و مواد سوخت چیزی نگفته است. در گزارش رسانه های حکومت سوریه آمده است که "تهاجم اسرائیل" موجب انفجار ها و ضایعات مالی شده است.

به صورت معمول، اسرائیل در مورد اقداماتی که در سوریه روی دست می گیرد، تبصره نمی کند. اما اسرائیل کاتز، وزیر استخبارات اسرائیل که در حال حاضر در ایالات متحده به سر می برد، در صحبت با رادیوی نظامی اسرائیل به گونه‌ای دخالت کشورش را در این حمله تایید کرد.

آقای کاتز گفته است که اقدام در سوریه کاملاً در مطابقت با پالیسی اسرائیل قرار دارد تا از این طریق، جلو قاچاق سلاح های پیشرفتۀ را بگیرد که از طریق سوریه به حزب الله لبنان انتقال میابد.

آقای کاتز به نقل از بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل گفت "هر زمانیکه معلومات استخباراتی را به دست بیاوریم که نشاندهندۀ انتقال سلاح های پیشرفته برای حزب الله باشد، دست به کار خواهیم شد."

اما یک سخنگوی نظامی اسرائیل گفته است که نمی تواند در مورد چنین گزارش، تبصره کند.

در جریان جنگ شش سالۀ سوریه، بشارالاسد، رئیس جمهور آن کشور، از سوی روسیه، ایران و شماری از ملیشه های منطقه به شمول گروه حزب الله لبنان حمایت شده است. حزب الله، متحد نزدیک ایران، در خصومت با اسرائیل است. اسرائیل گروه حزب الله را بزرگترین تهدید در سرحدات خود تلقی می کند. در سال ۲۰۰۶، اسرائیل و حزب الله لبنان برای ۳۴ روز جنگیدند.

خبر گزاری رویترز گزارش می دهد که در پهلوی طیاره های نظامی، طیاره های کارگوی تجارتی نیز از ایران پرواز می کنند و از این طریق، به حزب الله لبنان و سایر گروه ها، سلاح انتقال می دهد. پرواز این طیاره ها از ایران صورت می گیرد و با عبور از فضای عراق، در سوریه نشست می کند.

در پهلوی فراهم آوری سلاح، صد ها جنگجوی شیعه از عراق و ایران به میدان هوایی دمشق انتقال شده اند تا در کنار حکومت بشارالاسد بجنگند. منابع استخباراتی گفته اند که شمار جنگجویان شیعۀ که از ایران و عراق به سوریه انتقال یافته اند بین ۱۰ تا ۲۰ هزار جنگجو می رسد.

اسرائیل به طور گسترده خود را از جنگ سوریه دور نگهداشته است، اما مقامات اسرائیلی بار ها گفته اند که عبور از دو خط سرخ، آن کشور را وا می دارد تا به آن پاسخ نظامی بدهد—یکی انتقال سلاح های پیشرفته به حزب الله لبنان و دوم ایجاد "پایگاه شلیک" که هدف اش حمله بر منطقه بلندی های گولان باشد.