عضو ارشد سپاه پاسداران در حملۀ اسراییل بر سوریه کشته شد

سید رضی موسوی (چپ) در کنار قاسم سلیمانی؛ سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه در جنوری ۲۰۲۰ در حملۀ نظامیان امریکایی در بغداد کشته شد.

چند منبع امنیتی و رسانۀ دولتی ایران از کشته شدن یک مشاور ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک حملۀ هوایی نظامیان اسراییلی در حومۀ دمشق، پایتخت سوریه، خبر داده اند.

منابع به خبرگزاری رویترز گفته اند که سید رضی موسوی، هماهنگ کنندۀ ایتلاف نظامی میان سوریه و ایران در این حمله که روز دوشنبه ۲۵ دسمبر (چهارم قوس) انجام شد، کشته شده است.

تلویزیون دولتی ایران نیز کشته شدن موسوی را تایید کرده و گفته است که وی یکی از سابقه‌دارترین مشاوران سپاه پاسداران در سوریه بود.

بر اساس گزارش‌ها، موسوی یکی از همکاران نزدیک قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران بود. سلیمانی در جنوری ۲۰۲۰ در حملۀ هوایی نظامیان امریکایی در نزدیکی میدان هوایی شهر بغداد، پایتخت عراق، کشته شد.

ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، در پیوند به کشته شدن موسوی گفت: "بی‌تردید این اقدام نشانه دیگری از سرخوردگی، عجز و ناتوانی رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه است و قطعاً تاوان این جنایت را خواهد داد."

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز در بیانیه‌ای در واکنش به کشته شدن موسوی گفت: "بی‌تردید رژیم غاصب و متوحش صهیونیستی تاوان این جنایت را خواهد پرداخت."

گروه جهاد اسلامی فلسطینیان این رویداد را محکوم کرده و آن را "عمل بزدلانه" توصیف کرده است. این گروه گفته است که موسوی نقش حیاتی را در حمایت از مقاومت در منطقه و مردم فلسطین و آرمان‌های فلسطینیان بازی کرد.

تا اکنون اسراییل در پیوند با کشته شدن موسوی ابراز نظری نکرده است. اما نظامیان اسراییلی از سال‌ها به اینسو حملاتی را علیه آنچه "اهداف مرتبط به ایران" می‌خوانند، در سوریه انجام داده اند.

از آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ به اینسو، ایران سرسختانه از بشارالاسد، رییس جمهور سوریه، حمایت کرده است.

ایران در اوایل ماه روان نیز اعلام کرد که دو عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حملۀ هوایی اسراییل بر سوریه کشته شدند.

ایران صدها عضو سپاه پاسداران را به صفت مشاور و آموزگار به سوریه اعزام کرده و نیز هزاران جنگجوی شیعه از عراق، افغانستان و پاکستان را به حمایت از رژیم اسد بسیج کرده و به میدان‌های جنگ در سوریه سوق داده است.

در بیش از یک دهۀ گذشته، هزاران جنگجوی شیعۀ افغان در زیر "لوای فاطمیون" به دفاع از رژیم اسد جنگیده و شمار زیاد آنان در این جنگ کشته شده اند.

ایران برای افزایش جلب و جذب جنگجویان افغان، امتیازاتی چون معاش بلند و اعطای شهروندی ایران را به این افغان‌ها پیشکش کرده است.

در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری رویترز استفاده شده است.