مقامها در جاپان گفتند که شمار افرادی که در زلزلۀ اخیر در آن کشور کشته شدند، تا روز چهارشنبه سوم جنوری (۱۳ جدی) به ۷۳ نفر رسیده است.
به گفتۀ مقامها جریان آب و برق به هزاران نفر در ساحات زلزلهزده، به ویژه در ساحۀ ایشیکاوا، قطع شده است و واژگون شدن درختان و صخرهها، شمار زیاد جادهها را مسدود و امداد رسانی را دشوار کرده است.
زلزلهای با شدت ۷.۵ ریکتر روز دوشنبه اول جنوری جزیرۀ نوتو را در ولایت ایشیکاوا در جاپان تکان داد و سبب تخریب گستردۀ جادهها و ویران شدن شمار زیاد ساختمانها در این ساحه شد.
مسوهیرو ایومییا، شهردار این ساحه گفت که در ساحۀ سوزو در نزدیکی محراق این زلزله، تقریباً "هیچ خانهای" سالم باقی نمانده است. او گفت: "حدود ۹۰ درصد خانهها [در سوزو] به کلی تخریب شده است...وضعیت بسیار فاجعهبار است."
بیش از ۳۳ هزار نفر از باشندگان ساحات زلزلهزده در پناهگاههای امن منتقل شده و جریان برق به ۳۰ هزار خانه و جریان آب به ۱۱۰ هزار خانه در ایشیکاوا قطع شده است.
فومیو کیشیدا، صدر اعظم جاپان، گفته است که منسوبین نظامی با تجهیزات کامل برای کمک به ساحات زلزلهزده اعزام شده اند.
مقامهای جاپانی گفته اند تا صبح روز چهارشنبه کم و بیش ۴۰۰ پسلرزه ثبت شده است که اکثریت آن بسیار شدید نبوده است.
جاپان همه ساله شاهد وقوع صدها زلزله است که اکثر آن زیاد شدید نبوده و سبب تلفات و خسارات نمیشود، زیر از چهار دهه به اینسو، حکومت جاپان مقررات سختگیرانۀ ساختمانی را تطبیق میکند تا ساختمانها در برابر زلزلهها مقاوم باشند.
زلزلهای با شدت ۹.۰ ریکتر در سال ۲۰۱۱ جاپان را تکان داد که سبب سونامی بزرگ و منجر به مرگ و ناپدید شدن کم و بیش ۱۸۵۰۰ نفر شد. این زلزله و سونامی ناشی از آن نیروگاه هستهای فوکوشیما را ویران کرد و یکی از بدترین فاجعههای هستهای را در تاریخ بشر به بار آورد.