پس از آنکه یک سازمان پرندگان در ایالات متحده نوار پای جو را جعلی اعلام کرد، این کبوتر از مرگ نجات یافت.
وزارت زراعت آسترالیا این کبوتر را " یک خطر مستقیم امنیت زیستی برای زندگی پرندگان آسترالیا و صنعت پرندگان " خوانده و گفته بود که جو باید از بین برود.
جو، پس از آن خبر ساز شد که کوین چلی-برد، یک شهروند آسترالیایی روز پنجشنبه ۱۴ جنوری (۲۵ جدی) گفت که این کبوتر را به تاریخ ۲۶ دسمبر در حالت بسیار خسته در حویلی خانهاش در شهر ملبورن آسترالیا پیدا کرده و سپس پی برد که این کبوتر از یک مسابقه در ایالت اوریگن امریکا فرار کرده و به آسترالیا مهاجر شده است.
او این کبوتر را به خاطر جو بایدن، رییس جمهور منتخب امریکا، جو نامیده است.
نوار بند پای جو نشان میداد که او یک کبوتر مسابقهای از ایالت اوریگن ایالات متحده است.
اما دیون رابرتس، مدیر توسعه اتحادیه کبوترهای مسابقهای امریکا مستقر در اوکلاهوما روز جمعه ۱۵ جنوری (۲۶ جدی) گفت که نوار پای این کبوتر جعلی است.
او گفت که شمارهٔ نوار پای او متعلق به یک کبوتر آبی رنگ در ایالات متحده است.
آقای رابرتس گفت: "نواربند پا این پرنده در آسترالیا تقلبی است و آنان نیازی به کشتن او ندارند."
وزارت زراعت آسترالیا که مسوول مصوونیت زیستی انسانها و حیوانات در آسترالیا است، جعلی بودن نوار پای جو را تایید کرده است.
این وزارت در بیانیهٔ گفته است: "پس از یک تحقیق، این اداره به این نتیجه رسیدهاست که جو به احتمال خیلی زیاد آسترالیایی بوده و خطری برای امنیتزیستی نیست. "
وزارت زراعت آسترالیا پیش از این گفته بود که این کبوتر"اجازه ماندن در آسترالیا را ندارد زیرا این میتواند امنیت غذایی آسترالیا و جمعیت پرندگان وحشی ما را به خطر بیاندازد."
برد ترنر، رییس انجمن کبوترهای ملی آسترالیا گفته بود که هراس واقعی این است که ممکن کبوترهای ایالات متحده بیماریهای آن کشور را با خود انتقال دهند و او موافقت کرده بود که جو باید از بین برده شود.
قبل از این ادعا، دورترین فاصلهای را که یک کبوتر طی کرده بود و در سایت pigeonpedia.comثبت شده در سال ۱۹۳۱ از فرانسه به ویتنام بود که حدود۱۱۶۰۰ کیلومتر میباشد و ۲۴ روز طول کشیده بود.