طرفدار حضور درازمدت نظامی امریکا در افغانستان استم – ووتل

جوزف ووتل، جنرال بازنشسته و قوماندان پیشین قوماندانی مرکزی ایالات متحده ابراز امیدواری می‌کند که ایالات متحده بخشی از نظامیان خود را در افغانستان نگه‌دارد.

بر اساس توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان که به تاریخ ۲۹ فبروری میان دو طرف امضا شد، قوای خارجی باید تا ماه می سال ۲۰۲۱ به گونۀ کامل از افغانستان بیرون شوند.

آقای ووتل در مصاحبه با صدای امریکا گفت که کاهش حضور نظامی امریکا که در حال حاضر جریان دارد، نتیجۀ مذاکرات صلح با گروه طالبان است، اما به گفتۀ وی نباید فعالیت گروه‌های مختلف تروریستی را در منطقه نادیده گرفت.

پیش از این، مایک پمپیو وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا گفته بود که کمتر از ۲۰۰ عضو شبکۀ تروریستی القاعده در افغانستان حضور دارد.

آقای ووتل در واکنش به اظهارات آقای پمپیو گفت: "آقای پمپیو می‌تواند هرگونه بخواهد فکر کند و حرف بزند. در خصوص القاعده، احتمالاً این [آمار] درست باشد. اما همان‌طور که همه می‌دانیم، گروه‌های مختلف شبه نظامی و تروریستی دیگر نیز در افغانستان و مناطق مرکزی و جنوبی آسیا وجود دارد که ما باید نگران آنان باشیم."

این نظامی پیشین امریکایی می‌گوید که طالبان در پی حل درگیری و نمایندگی سیاسی در حکومت افغانستان استند و اگر امور به خواسته طالبان پیش نرود آنان خشونت را در افغانستان بیشتر خواهند کرد.

آقای ووتل می‌گوید که حکومت افغانستان نیز حمایت ایالات متحده و جامعۀ جهانی را با خود دارد و در صورت افزایش دوبارۀ شورشگری و خشونت، امریکا قادر است به زودترین فرصت به آن پاسخ بگوید.

او گفت: "ما قابلیت‌های پاسخ‌دهی بسیار بسیار فوری را به آن داریم. پس کاهش قوا، الزاماً به این مفهوم نیست که ما توان برگرداندن دوبارۀ منابع را به آنجا [افغانستان] نداریم."

شماری از منتقدان دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده استدلال می‌کنند که آقای ترمپ با توافق شتابزده با طالبان و خروج قوای امریکایی از افغانستان، می‌خواهد از این اقدام برای مقاصد انتخاباتی و جلب رضایت رای‌دهندگان امریکایی استفاده کند.

آقای ووتل نیز تبانی خروج قوای امریکایی از افغانستان و انتخابات امریکا را نفی نکرد، اما گفت که ستراتیژی رییس جمهور ترمپ "آشتی سیاسی" است تا به جنگ در افغانستان نقطۀ پایان گذاشته شود.

جوزف ووتل نقش هند و پاکستان را در روند صلح افغانستان بسیار مهم خواند و گفت که تامین صلح و ثبات در افغانستان به سود این دو کشور است. او به گونۀ ویژه نقش پاکستان را در روند صلح افغانستان "مثبت" ارزیابی کرد و گفت که پاکستان بود که طالبان را ترغیب کرد تا به میز مذاکره بیایند.

قوماندان پیشین قوماندانی مرکزی ایالات متحده افزود که طرفدار حضور نظامی دراز مدت امریکا در افغانستان است، تابه گفتۀ وی این نیروها، قوای افغان را کمک کنند تا در همه تهدیدات داخلی و خارجی از افغانستان دفاع کنند. او گفت: "فکر می‌کنم حضور دراز مدت برای حمایت از ایالات متحده و برای افغان‌ها مهم است."