آیتالله علی خامنهای، رهبر مذهبی ایران، روز یکشنبه ۱۹ نومبر (۲۸ عقرب) از کشورهای اسلامی که روابط سیاسی با اسراییل دارند، خواست که حداقل برای "مدت محدود" روابط خود را با این کشور قطع کنند.
خامنه ای که پیش از این خواستار ممنوعیت ورود مواد غذایی و نفتی به اسراییل شده بود، وظیفهٔ اصلی کشورهای اسلامی را محرومکردن اسراییل از انرژی و مواد خوراکی خواند.
او در سخنانش که در مطبوعات دولتی ایران نشر شد، گفت: "تعدادی از حکومتهای اسلامی در تظاهرات جنایات اسراییل را محکوم کرده اند، اما برخی از آنها این کار را نکردهاند، این غیرقابل قبول است".
خامنهای گفت که حکومتهای اسلامی کم از کم برای یک مدت محدود، روابط سیاسی خود را با اسراییل قطع کنند.
امارات متحده عرب و بحرین در سال ۲۰۲۰ روابط دپلوماتیک خود را با اسراییل عادی کردند و قبل از حملهٔ حماس، مقامات عربستان سعودی نیز خواهان عادیسازی روابط دپلوماتیک با اسراییل بودند، اما پس از حمله اسراییل به غزه این روند را به تعویق انداختند.
یک منبع به خبرگزاری فرانسپرس گفت که عربستان سعودی پس از آغاز حملات اردوی اسراییل به نوار غزه و تعیین مهلت برای خروج ساکنان این ساحه، مذاکرات برای عادیسازی روابط با اسراییل را متوقف کرده است.
عربستان سعودی هرگز اسراییل را به رسمیت نشناخته و در "توافقات ابراهیم" که در سال ۲۰۲۰ با میانجیگری دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، امضا شد، اشتراک نکرد. با این حال، سایر کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله امارات متحده عرب، بحرین و مراکش روابط خود را با اسراییل عادی کرده اند.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، برای عادیسازی روابط با اسراییل شرطهایی گذاشته است که تضمین امنیتی از سوی واشنگتن و توسعه برنامه هستهای غیرنظامی از شروط ریاض است.
رهبر مذهبی ایران این سخنان را در جلسهای که در قول اردوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت دستاوردهای نیروی هوافضای این کشور برگزار شد، بیان کرد.
در این مراسم موشک فتح-۲ نیز نمایش داده شد که گفته میشود این اولین موشک مافوق صوت ساخت ایران است.
پیش از خامنهای، ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران در نشست مشترک سازمان همکاری اسلامی و کشورهای اتحادیه عرب در ریاض، پایتخت عربستان سعودی در ۱۱ نومبر، اعمال تحریمهای زیادی را علیه اسراییل تقاضا کرده بود، اما سایر کشورها این درخواست را نپذیرفتند.
رییسی با اشاره به عملیات نظامی اسراییل در نوار غزه، از کشورهای اسلامی خواست تا اردوی اسراییل را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهند.
رییس جمهور ایران نیز از کشورهای اسلامی که با اسراییل روابط دارند، خواسته بود که این روابط را قطع کنند و حمایت شان را از فلسطین افزایش دهند.
مقامات اسراییلی گفته اند که در حمله حماس به تاریخ هفتم اکتوبر ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، در حالی که در ابتدا گفتند ۱۴۰۰ نفر کشته شدند. آنها گفتند که پس از شناسایی اجساد، مشخص شد که ۲۰۰ جسد دیگر از تندروان حماس هستند. در جریان حمله به اسراییل، حماس حدود ۲۴۰ نفر از جمله اتباع خارجی را به گروگان گرفت.
پس از حمله هفتم اکتوبر، اسراییل نیز حملات هوایی و زمینی تلافیجویانهای را به غزه انجام داد که به گفتۀ وزارت صحت عامه غزه تحت کنترول حماس، تا اکنون بیش از ۱۳ هزار نفر کشته شده اند که دو سوم آن را کودکان و زنان تشکیل میدهد، اما منابع مستقل این آمار را تایید یا رد نکرده اند.