عمران خان، صدراعظم پاکستان سیاست گذشتهٔ کشور خود در جنگ علیه تروریزم به رهبری ایالات متحده در افغانستان را "حماقت" خوانده و گفته است که هرگز در جنگ از امریکا حمایت نخواهد کرد.
آقای خان که در پارلمان این کشور سخنرانی میکرد گفت: "ما می توانیم در صلح با امریکا شریک باشیم و خواهیم بود. ما دیگر هرگز نمی توانیم در جنگ شریک باشیم. "
صدراعظم پاکستان چالش های اصلی امنیتی و اقتصادی کشورش را نیز ناشی از این سیاستها خواند.
آقای خان یکبار دیگر احتمال تاسیس پایگاه نظامی و یا استفاده از پایگاه های موجود این کشور را توسط نیروهای امریکایی در جنگ علیه تروریزم در افغانستان رد کرد.
صدر اعظم پاکستان ادعا کرد که پاکستان به خاطر همکاری با تلاشهای ضد دهشت افگنی امریکا در افغانستان بهای سنگین پرداخته است. او گفت که این همکاری پاکستان سبب کشته شدن ۷۰هزار پاکستانی وزیان مالی بیشتر از ۱۵۰ میلیارد دالر بر اقتصاد پاکستان شده است.
آقای خان افزود که واشنگتن به جای قدردانی از فداکاریهای پاکستان، اسلام آباد را "منافق"خوانده و تمامیت پاکستان را زیر سوال برده است.
ایالات متحده بارها گفته است که پاکستان با وجود دریافت میلیاردها دالر کمک، پناهگاهها و امکانات آموزشی به گروه های دهشت افگن فراهم کرده است.
باوجودیکه پاکستان همواره این ادعا ها را رد کرده است اما اخیراً شیخ رشید احمد، وزیر داخلۀ پاکستان در مصاحبۀ با تلویزیون جیونیوز این کشور گفته است که اکثر خانوادههای رهبران طالبان در شهرهای پاکستان زندگی میکنند.
آقای احمد افزوده که اجساد طالبان در خاک این کشور دفن میشوند و مجروحین آنان نیز به پاکستان منتقل شده و در آنجا مورد درمان قرار میگیرند.
آقای خان از خروج سریع نیروهای امریکایی از افغانستان و درخواست ادارهٔ بایدن برای فشار آوردن بالای طالبان برای برگشتن به میز مذاکره برای یافتن یک توافق سیاسی نیز انتقاد کرد.
او گفت که اسلام آباد از طالبان خواسته است تا از اشغال نظامی افغانستان دست بردارند و آنها را هشدار داده که چنین اقدامی فقط باعث طولانی شدن جنگ داخلی و ویرانی بیشتر می شود.
آقای خان گفت که یگانه گزینه پاکستان فشار آوردن از طریق خانواده های طالبان که در پاکستان زندگی میکنند، میباشد.
او گفت: "آیا خانواده های آنها باید بازداشت و زندانی شوند؟ [ایالات متحده] انتظار چه را دارد که ... پاکستان چه کاری انجام دهد؟ "
با تاکید بر تلاش پاکستان برای استقرار صلح در افغانستان از طریق تفاهم سیاسی، آقای خان گفته است که تلاشهای دپلوماتیک پاکستان منجر به کشاندن طالبان به مذاکره با امریکا و سپس پیوستن آنان به مذاکرات صلح بینالافغانی شده است.