نمایندگان بزرگترین حزب کردهای سوریه می گویند که در نظر دارند منطقه فدرالی خودمختاری را در مناطقی در شمال سوریه اعلام کنند که آنها تحت کنترول دارند.
رهبران کردی در سوریه می گویند که سایر گروهای قومی مانند عرب و ترکمن می توانند در گروه بندی منطقه از خود نمایندگی کنند.
درحالیکه ملیشه های کردی با سایر جناحهای مخالف در شمال سوریه به جنگ شان ادامه می دهند، رهبران سیاسی آنها می گویند که آنها خودرا آماده می سازند تا منطقه خود مختار فدرالی را اعلام کنند.
ادریس حسن، نماینده کردها در امور خارجی در منطقه تحت کنترول کردها در شهر کوبانی به تلویزیون الجزیره گفت که آمادگی ها برای اعلام منطقه خود مختار در شمال سوریه عنقریب به وقوع خواهد پیوست، و آنها درین مورد به بحث های شان ادامه خواهند داد.
اما بشار الجعفری، سفیر سوریه در ملل متحد در ژنیو به خبرنگاران گفت که خلق کردن تفرقه در میان ساکنان سوریه کارا نخواهد بود.
آقای الجعفری می گوید "کردهای سوری یک بخش مهمی از جامعه سوریه را تشکیل می دهند. ما به آنها افتخار می کنیم، آنها به ما افتخار می کنند. ما برای قرنها دولت خود را تشکیل داده ایم. ازین سبب شرط بندی برای خلق کردن تفرقه محکوم به ناکامی می باشد."
سه منطقه خود مختار تحت کنترول کردها در پلان خود مختاری کردها شامل بوده و در نظر گرفته شده است. ملیشای کردی موسوم به پی وای دی بخش هایی از شمال کردنشین را بعدا از شکست دادن تندروان دولت اسلامی در نزدیکی سرحد با ترکیه درکنترول خویش دارند.
اما، ترکیه، اعلام منطقه خود مختار را در نزدیکی سرحد خود به اشتیاق استقبال نخواهد کرد زیرا حکومت ترکیه با اتباع سوری خویش داخل جنگ بوده و درین اواخر یک رشته از حملات بمی درین کشور رخ داده است که حکومت آنکشور آنرا به گروهای کردی نسبت می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده چهارشنبه در یک بیانیه ای گفت که آنها به هیچ وجه مناطق خود مختار را قبول نداشته و آنرا به رسمیت نخواهند شناخت. این وزارت گفته است که ایالات متحده اصل وحدت ملی و تمامیت ارضی سوریه را محترم می شمارد.
هلال کاشان استاد علوم سیاسی در پوهنتون امریکایی در بیروت به صدای امریکا گفت که اعلام خود مختاری کردها منازعه ترکیه و کردها را تشدید خواهد کرد.
کاشان می گوید "این حرکت کردها سبب خواهد گردید تا انقره از آن ناراض شود و در مقابل آن عکس العملی از خود نشان دهند. این که اینکار شدنی هست یا خیر، وضعیت سوریه را بد تر خواهد ساخت. ما حالا باید منتظر عکس العمل ترکها درین زمینه باشیم."
رهبران سیاسی کردی به مذاکرات صلح سوریه که در ژنیو در حال تدویر است دعوت نشده اند، زیرا ترکیه نسبت به آن مخالفت می ورزد.
انقره حزب پی وای دی کردی سوری را مورد انتقال قرار میدهد که با بخش هایی از کردهای تند رو مانند پی کی کی ، عبدالله اوجلان که در ترکیه در بند به سر می برد، یک نوع همبستگی دارد.
تهیه کننده گزارش: ادوارد ییرانیان خبرنگار صدای امریکا در قاهره
ترجمه دری: عبدالواجد عادل