رسانههای عربی گزارش داده اند که حمله هوایی اسراییل بر یک انبار اسلحه و مهمات در نزدیکی میدان هوایی دمشق منجر به کشته شدن کم از کم پنج سرباز سوری و دو جنگجوی شبه نظامی طرفدار ایران شد.
بنا بر گزارشها، این حمله که روز شنبه انجام شد، ۲۵مین حملۀ اسراییل بر اهدافی در داخل سوریه در سال روان است. تلویزیون سوریه گزارش داد که راکتهای دافع هوای این کشور به حملات هوایی اسراییل پاسخ داد.
رامی عبدالرحمان، عضو گروه دیدبان حقوق بشر سوریه، مستقر در بریتانیا، به رسانههای عربی گفت: "مشخص نیست حملۀ اسراییل در داخل یا خارج از محیط مستقیم میدان هوایی دمشق بوده است. صدای انفجار یک انبار تسلیحات که هدف قرار گرفته بود، در فاصله کمی از منطقه تحت کنترول شبهنظامیان حزبالله لبنان شنیده میشد".
شبکۀ تلویزیونی العربیه متعلق به عربستان سعودی گزارش داد که نیروهای شبه نظامی طرفدار ایران اخیرا از مواضع خود در نزدیکی دیرالزور در شرق سوریه عقب نشینی کرده اند.
علاوه بر حمله به نیروهای شبه نظامی طرفدار ایران در نزدیکی میدان هوایی دمشق، حملات اسراییل چندین ساحۀ دیگر را در اطراف دمشق هدف گرفت. گزارش شده است که شبه نظامیان حزبالله لبنان راکتها و طیارههای بیسرنشین را در این منطقه جابجا میکنند.
بسام طلاب، تحلیلگر سوری به تلویزیون دولتی آن کشور گفت که چندین کشور خارجی از جمله ترکیه، اسراییل و ایالات متحده "به سیاستهای تهاجمی خود در داخل خاک سوریه در شمال و شرق این کشور ادامه می دهند" و به گفتۀ وی درگیریهای جاری در سوریه "در خدمت منافع اسراییل است".
خطار ابو دیاب، که در پوهنتون پاریس علوم سیاسی تدریس می کند، به صدای امریکا گفت که علیرغم حضور روسیه در سوریه، اسراییل در صورت احساس خطر و تهدید، به حمله بر ذخایر تسلیحاتی نیروهای شبه نظامی طرفدار ایران در این کشور ادامه میدهد.
او علاوه کرد: "حمله روز شنبه تنها یک مورد دیگر است که زیربناهای نظامی ایران در سوریه را هدف قرار میدهد، از جمله تلاشهای تهران برای تامین میزایلهای هدایت شوندۀ دقیق و سایر تسلیحات از مجتمع نظامی ایران در سوریه و جاهای دیگر به حزبالله لبنان".
روسیه اخیرا یکی از سیستمهای دافع هوای اس-۳۰۰ خود را از منطقه ساحلی سوریه در نزدیکی لاذقیه خارج کرده و آن را در حالی که درگیری با اوکراین ادامه دارد، به کریمیه برده است. مشخص نیست که آیا این امر باعث شده است که اسراییل بیشتر خاک سوریه را هدف قرار دهد یا خیر.
ابو دیاب می گوید تنش بین اسراییل و حزبالله لبنان "میتواند در یک مقطع از زمان جرقۀ درگیری" در حالی ایجاد کند که اختلافات بر سر سرحدات آبی بین دو کشور و منابع گازی دورتر ساحلی بین آنها بروز کرده است.
شیخ حسن نصرالله، رهبر حزبالله، روز شنبه تهدید کرد که عملیات تهیه گاز نزدیک به ساحل اسراییل را در میان تنشها هدف قرار خواهد داد.
جاشوا لندیس، رییس مرکز مطالعات شرق میانه در پوهنتون اوکلاهوما، در مصاحبه با صدای امریکا گفت: "ایران و اسراییل در سوریه با یکدیگر می جنگند" و "مذاکرات پرمخاطره بر سر ظرفیت هسته ای ایران به اوج رسیده است، که تا حدی حملات دراماتیک تر به ایران در سوریه را توضیح میدهد".