سازمان بین المللی مهاجرت روز پنجشنبه ۲۱ سپتمبر (۳۰ سنبله) گفت که فاجعهٔ سیلاب لیبیا که جان هزاران نفر را گرفت، سبب بیجا شدن بیش از ۴۳ هزار نفر شده است.
سیلاب به اندازهٔ سونامی که در پی تخریب شدن دو بند آب در شهر ساحلی دیرنا به میان آمد، لیبیا را به مشکلات گستردهٔ مالی نیز مواجه کرده است.
مقامات در لیبیا گفته اند که در پی سیلابها بیش از ۱۱ هزار نفر جان باخته اند و هراس آن میرود که رقم تلفات به مراتب بیشتر از آنچه باشد که گزارش شده است.
گروههای بین المللی تخمین کرده اند که تا ۱۰هزار نفر دیگر هنوز هم ناپدید اند.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید شمار کشته شدگان ناشی از سیلاب در لیبیا به بیش ۱۱ هزار نفر رسیده و ۱۰ هزار نفر دیگر ناپدید اندسازمان بین المللی مهاجرت با نشر علامیهای گفت: "حدود ۴۳۰۵۹ نفر در نتیجهٔ سیلابها در شمالشرق لیبیا بیجا شده اند."
این سازمان گفته است که بر اساس گزارشها نبود آب آشامیدنی سبب بیجا شدن باشندگان شهر دیرنا شده و به مواد غذایی، آب آشامیدنی، حمایتهای روانی و روحی به گونهٔ فوری نیاز است.
پس از دو روز، به دنبال تظاهرات روز دوشنبه که در آن اعتراض کنندگان خشمگین مقامات را به تلفات بیشتر مردم مقصر خواندند، در شرق این کشور خدمات موبایل و انترنت دوباره احیا شد.
مقامات لیبیا مشکلات تخنیکی را دلیل قطع شدن این خدمات عنوان کرده اند، اما کاربران و تحلیلگران ادعا کرده اند که این خدمات به گونهٔ عمدی قطع شده بود.
عبدالحميد محمد الدبيبه، صدر اعظم لیبیا در طرابلس، در یک پیام ایکس از برگشت خدمات انترنت و موبایل در شرق این کشور خبر داد.
لیبیای جنگ زده میان حکومت به رهبری الدبيبه که حمایت ملل متحد را با خود دارد در غرب و خلیفه حفتر در شرق آن کشور تقسیم شده است.
سازمان عفو بین الملل امروز گفت که مقامات در شرق لیبیا باید به گونهٔ فوری تمامی قیودات را رفع کرده و توزیع کمکهای بشری به ساحات آسیب دیده را تسهیل کنند.
این گروه حقوق بشری به نقل از شاهدان عینی گزارش داده است که منتقدین و اعتراضکنندگان در شهر دیرنا بازداشت شده اند و در ساحات آسیب دیده دسترسی رسانهها تحت کنترول برنامه ریزی شده قرار گرفته است.
یک سارنوال ارشد لیبیایی گفت که بندهای آب که در جریان سیلابها تخریب شد، در سالهای ۱۹۹۰ درز کرده بود و به همین دلیل باشندگان محلی مقامات را به غفلت وظیفوی متهم کرده اند.
در پی کشته شدن معمر القذافی، رییس جمهور پیشین لیبیا، در سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزشهای به حمایت ناتو، اکثریت زیربناهای لیبیا رو به ویرانی نهاده است.
نیروهای حفتر در سال ۲۰۱۸ شهر دیرنا را تصرف کردند.
سفارت ایالات متحده در لیبیا گفت که ریچارد نوردلند، سفیر امریکا، و مایکل لانگلی، قوماندان فرماندهی مرکزی نظامی امریکا در افریقا، روز پنجشنبه با ۱۳ تن مواد امدادی وارد شهر شرقی بنغازی شدند.
سفارت امریکا در یک پیام ایکس نگاشته است که این کمکها شامل کمپل، اقلام بهداشتی و سرپناههای اضطراری است.