امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه روز جمعه ۱۶ جون (۲۶ جوزا) در دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی خواستار پایان دادن سریع به خلای سیاسی در لبنان شد.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که هدف از این دیدار، "ارایه دیدگاههای دوجانبه و بررسی موضوعات روز، منطقهای و همچنین مربوط به اوکراین" است.
از تابستان سال گذشته تاکنون، این دومین دیدار ولیعهد عربستان سعودی از فرانسه بوده که بیانگر روابط گرم پاریس و ریاض است، اما با انتقاد مدافعان حقوق بشر همراه بوده است.
ریاست جمهوری فرانسه گفته است که غیبت طولانی یک رییس جمهور درلبنان "بزرگترین مانع در راه حل بحران شدید اجتماعی-اقتصادی این کشور باقی مانده است".
قانونگذاران لبنانی روز چهارشنبه برای دوازدهمین بار در انتخاب رییس جمهور جدید ناکام ماندند. گفته میشود که اختلافات عمیق بین حزب الله مورد حمایت ایران و مخالفان، این کشور را به سمت خلای قدرت طولانی میکشاند.
در حالی که ایران از حزبالله لبنان حمایت میکند، ریاض در میان گروههای سنی لبنانی نفوذ عمدهای دارد.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه همچنان گفته است که مکرون تلاش دارد تا عربستان سعودی را به حمایت قاطع از اوکراین در مقابل تهاجم روسیه تشویق کند.
یک مقام ریاست جمهوری فرانسه که نخواست نامش در این گزارش ذکر شود گفت که پاریس از ولیعهد سعودی میخواهد ابعاد درگیری اوکراین را درک کند و "به ما کمک کند تا نتیجه نهایی جنگ را تسریع کنیم که به معنای پیروزی اوکراین در جنگ است".
این مقام افزود: "ما قصد داریم به او بگوییم که موضوع اوکراین چقدر مهم است و عربستان سعودی چگونه میتواند از نفوذ خود، از جمله بر روسیه، استفاده کند."
به نظر می رسد اقامت بن سلمان در فرانسه طولانی باشد، زیرا قرار است که او در نشست پاریس در مورد پیمان مالی جدید جهانی به میزبانی مکرون از ۲۲ تا ۲۳ جون شرکت کند.
عربستان سعودی مواضع محتاطانه خود را در قبال اوکراین حفظ کرده است و ضمن تاکید بر اهمیت تمامیت ارضی اوکراین، این حمله را محکوم نکرده است.
ولیعهد عربستان ماه گذشته میزبان ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین در جریان نشست اتحادیه عرب در جده بود که نخستین سفر زیلینسکی به شرق میانه از زمان آغاز تهاجم بود.
اما در عین حال، عربستان سعودی روابط نزدیک خود را با روسیه به ویژه از طریق مشارکت در پیمان اوپک پلس حفظ کرده است.
اوپک پلس متشکل از سازمان کشورهای صادر کنندۀ نفت (اوپک) به رهبری عربستان و ۱۰ کشور دیگر صادر کنندۀ نفت به رهبری روسیه است.